kapat

12.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Fehriye sona doğru
Fehriye davası hukuken bitti. Son sözü Belçika Adaleti verecek. Dünkü duruşmada Fehriye'nin avukatlarına çoğu kez bağıran Belçikalı hakim, Türkiye'ye ise övgüler düzdü

Sabancı suikasti faillerinden ve yasadışı DHKP-C terör örgütü üyesi Fehriye Erdal'ın, tutuklu bulunduğu Belçika'nın Gent Mahkemesi'nde, Türkiye'nin iade talebine ilişkin son duruşması gergin bir ortamda yapıldı. Ve Fehriye davası artık hukuken bitti. Şimdi karar, siyasi otoritenin elinde... Hakim De Graeve, Türkiye'nin iade istemiyle ilgili görüşünü 15 gün içinde, gizli bir raporla Adalet Bakanı Marc Werwilghen'e iletecek. Son sözü Adalet Bakanı söyleyecek. Bu süre zarfında Fehriye tutuklu kalacak.

HAKİM SİNİRLENDİ
Mahkemeyi yöneten Hakim De Graeve, iki saat süren oturumun başında, duruşma salonunda slogan atan terör örgütü yandaşlarına sinirlenerek, bu durumun devamı halinde kapalı oturuma geçileceğini duyurdu. Mahkeme heyetinin sorularını yanıtlayan Fehriye Erdal, DHKP-C yi övdü ancak Sabancı suikastiyle ilişkisi olmadığını iddia etti. Erdal, ayrıca, Sabancı'nın bir "burjuva imparator" olduğunu, devleti yönettiğini ileri sürdü. Hakim De Graeve, zaman zaman avukatların ve Erdal'ın ifadeleri karşısında sinirlenerek, Türkiye'nin bir AB adayı olduğunu belirtti ve "Yeni seçilen Cumhurbaşkanı ilk demecinde Türkiye'nin demokratikleşeceğini vurguladı. Türkiye böyle bir Cumhurbaşkanı'na sahip. Türkiye'de çok şey değişti" dedi.

Hakim, ortada 3 ceset bulunduğunu, Sabancı dışında bir sekreter ve müdürün öldürüldüğünü ve olayın bu kadar basit görülemeyeceğini vurguladı. De Graeve, Erdal ve avukatların sözlerini zaman zaman kesti ve "kanıtlayamayacakları iddiaları ortaya atmamaları" konusunda uyardı.

Fikret AYDEMİR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır