kapat

12.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Örsa'ya iflas kararı
28 bankaya yaklaşık 400 milyon mark borcu olan Ahmet Aydın, 27 bankayı ikna edip, Türkbank'ı ikna edemeyince, iki şirketinin iflasına karar verildi.

İstanbul 1. ve 3. Asliye Ticaret Mahkemeleri Orsa'nın iflasına karar verdi. Örsa Holding ve Örsa Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, kararın şirket avukatlarının bulunmadığı bir duruşmada alındığını belirterek, itiraz edeceklerini söyledi. Aydın, "Raks'a 30 milyon dolar kredi verdiler. Biz kredi de istemiyoruz, sadece biraz zaman tanısınlar. Bütün borçlarımı ödeyeceğim" dedi.

İFLAS SON DEĞİL
İflasın her şeyin acı sonu olmadığını belirten Aydın, 28 şirketinden 26'sının hala çalışır durumda olduğunu ifade ederek, "Ben hala umutluyum. Diğer bütün bankalarla anlaştığımız gibi Türkbank'la da anlaşabiliriz. İflasla alacaklarınızdan vazgeçiyorsunuz demektir. Ama biz ödemeye çalışıyoruz. 28 banka ile anlaşmaya vardık. Kamu bankalarından hiçbiri ile sorun yaşamadık. Türkbank'la da Fon'da olduğu için bir takım sorunlar yaşıyoruz. Türkbank'a 10'a yakın ödeme planı sunduk. 4 milyon marklık borcumuzun yüzde 10'unu peşin ödemeyi, geriye kalanını da 2-3 yıl içinde taksitlere bölmeyi teklif ettik. 19 Aralık 1999 tarihinde bu teklif kabul edildi. Ama üç gün sonra teklifi Yönetim Kurulları'ndan geçiremediklerini söyleyip, borcun tamamının ödenmesini istediler" şeklinde konuştu.

OTELİ SATACAK
Grubun bünyesinde bulunan Falez Otel'in satışı için Amerikalı ve Orta Doğu'lu iki alıcı ile görüşme halinde olduklarını dile getiren Aydın, zaten otelin satılması halinde borçlarının yarısını ödeyebileceğini, geri kalanının da taahhüt edilenden daha kısa sürede geri ödenebileceğini kaydetti. Aydın, satış görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, bir iki ay içinde tamamlamayı planladığı satışa bankaların da itiraz etmeyeceğini dile getirdi.

Bütün bankalarla 3 ve 5 yıllık vadelerle borçların geri ödenmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını hatırlatan Aydın, hem tekstil, hem de turizmin arka arkaya darbe yemesi ile birlikte büyük kan kaybına uğradıklarını vurguladı. Kur makasının en az 20-30 milyon mark götürdüğünü belirtti.

Yüksel KOÇ-Leyla ŞEN

ÖRSA'NIN HİKAYESİ
* Dövizli öğrenci hakkını elde ederek Almanya'ya giden Ahmet Aydın, öğrenciliğe devam ederken Almanya'daki ilk şirketi Intex'i kurdu.

* Daha sonra turizm ve inşaat sektörüne giren Aydın, 1990'lı yılların başında Örsa Holding'i kurumsal kimliğine oturtmaya başladı.

* Türkiye ve Avrupa pazarlarından sonra ABD ve Uzakdoğuya da açıldı. NewYork ve Hong Kong'ta ofisler açtı.

* Holding, 1996 yılında ekonomik sıkıntıya düşen bir Alman Orion Interconti Touristik adlı şirketi 8 milyon marka satın aldı.

* Hızla büyüyan Aydın 30 şirketli bir holding haline geldi. n 1998 yılında toplam 28 bankaya 400 milyon marka yakın borçlanan Aydın, geçen yılın sonunda 27 banka ile anlaşma sağlamış, ancak Türkbank'ı ikna edememişti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır