|
|
Kıbrıs'ın mafya babası öldürüldü
"Baba" olarak ünlü Sabri Tahir Girneli, Lefkoşa'da sahibi olduğu Sabri Orient Otel'de uğradığı silahlı saldırıda öldü.
KIBRIS'IN ilk mafya babası olarak bilinen 76 yaşındaki Sabri Tahir Girneli, sahibi olduğu otelde kurşun yağmuruna tutuldu. Girneli, katilin 7.65 çapında Lama marka tabancasından çıkan 3 kurşunun başına isabet etmesi sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Tahir'in eski koruması 24 yaşındaki Mücahit Ardahan, polise teslim olarak cinayeti üstlendi. Edinilen bilgilere göre; Ardahan, Leşkoşa Terminali civarından bindiği taksiyle Tahir'in oteline gitti. Şoförün beklemesini söyledi ve cinayeti işledikten sonra da aynı taksiyle polise teslim oldu.
OTEL RANDEVUEVİ OLDU
Sabri Tahir, Nobel ödüllü ünlü yazar Lawrence Durell'in Kıbrıs'taki yıllarını anlattığı "Bitter Lemons" isimli ünlü kitabına da konu oldu. Uzun süre yardımcılığını yürüttüğü Durell'in emlakçısı olarak da anıldı. Ancak Durell'in ardından o da Girne'den ayrılarak Lefkoşa'ya yerleşti ve Sabri Orient Otel'i kurdu. Bir süre sonra otel bir randevuevi olarak kullanılmaya başlandı. Sabri Tahir burada, özellikle Türkiye'den gelen işçilere ve işverenlere ucuz kadın pazarlıyordu.
2 SUİKAST ATLATTI
Bir kız ve bir erkek çocuk sahibi olan Tahir'in oğlu Adem de babasıyla aynı otelde bıçaklanarak öldürüldü. Oğlunun öldürülmesinden sonra da kızını ve karısını kaybetti. 15 Ekim 1990'da, bombalı saldırıya uğrayan Tahir, saldırıda paramparça olan arabasından kurtulmayı başardı. 25 Ocak 1996'da silahlı saldırıya uğradı ve bacağına isabet eden 4 kurşunla ağır yaralandı. 7 saat içinde 4 ameliyat geçiren Tahir, bir bacağını kaybetti. Ömrünün son 4 yılını tekerlekli sandalyede geçiren Tahir, 3 köpeğiyle birlikte Sabri Orient Otel'de yaşıyordu.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|