kapat

10.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İzlediğin kadar öde dönemi başlıyor
Türkiye'de dijital yayın dönemini başlatan DigiTurk, yeni kanalların yanında izlenen film oranında ücret ödeme prensibini de getirdi

Türkiye'de dijital TV'nin ilk örneği olan DigiTurk yayınlarına başladı. Bu kapsamda film, belgesel, müzik, spor ve haber kanalları başta olmak üzere 74 yerli ve yabancı kanal seyredilebilecek. Bunun yanı sıra dijital yayının en önemli özelliği olan "izlediğin kadar öde" prensibi geliyor. Yani bir filmi beğendiğiniz zaman sadece o filmin ücretini ödeyerek izlemek mümkün oluyor.

ABONELİK ÜCRETİ
DigiTurk yayınından faydalanmak için sisteme üye olmak gerekiyor. İlk etapta bir kereye mahsus olmak üzere 35 milyon lira olan Hizmet Başlatım Ücreti ödeniyor. Bu durumda çanak anten ve binanın kablo döşemesi ücretsiz olarak döşeniyor. Yayınları seyredebilmek için gerekli olan kutunun aylık kira bedeli 3 milyon lira, standart paketin aylık bedeli ise 5 milyon lira. Normal filmlerin yanı sıra ekstra film ya da önemli spor karşılaşmalarını izlemek isteyenler 2 milyon lira ödemek durumunda kalıyorlar. Yayınları seyredebilmek için televizyonu değiştirmek gerekmiyor.

Tanıtım toplantısında konuşan DigiTurk Genel Müdürü Ertan Özerdem, kablo TV ile aralarındaki fark konusunda, "Aslında tek benzerlik kanal sayılarının çokluğu. Bu sistemde teknolojik farklılıkları kullanarak yeni bir yayıncılık anlayışı sunuyoruz" dedi.

İnternete uydudan bağlantı geliyor
DÜNYANIN en büyük 3. uydu operatörü Fransız Eutelsat, Türkiye'deki TV, radyo ve internet hizmetlerini yaygınlaştıracak yeni uydu servisleri sunacak. Eutelsat Başkanı Giuliano Berretta Türkiye'deki kablo ve uydu televizyon sektörünün Avrupa'daki en gelişmiş pazarlardan olduğunu vurgulayarak, özellikle internet için uydu gerekeceğini belirtti. Berretta, 2002 sonuna kadar 6 uydunun daha devreye gireceğini söyledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır