|
|
ABD'li finansçı kadınlar: Türkiye yatırım için cazip!
New York'lu kadın finansçılar TBMM'deki kadın vekillerle buluşarak, Türkiye'deki yatırım fırsatlarını konuştular
New York Kadın Finansçılar Derneği'nin 30 üyesi Ankara'da TBMM'nin kadın üyeleriyle buluştu. Başkentin tarihi mekanlarından Kale'deki Washington Restaurant'ta öğle yemeğinde biraraya gelen kadın milletvekilleri ve ABD'li bayan finans merkezi yöneticileri, Türkiye'de siyasi istikrarın ekonomiye yansımalarını konuştu.
Adana Milletvekili Tayyibe Gülek, Ankara Milletvekili Melda Bayer, Antalya Milletvekili Nesrin Ünal ve Kayseri Milletvekili Sevgi Esen'in katıldığı yemekte, ABD'li konuklar, uyumlu hükümetin sağladığı siyasi ve ekonomik istikrar sonucunda Türkiye'nin yatırım için "cazip ülke" haline geldiğini bildirdiler.
Sıçrama tahtası
Türkiye'nin Orta Asya ülkelerine yatırım yapmak isteyen Avrupa ve ABD'li şirketler için "Sıçrama tahtası" olduğunu vurgulayan kadın finansçılar, bir haftalık gezileri sırasında değişik yatırım imkanlarına ilişkin bilgi topladıklarını belirterek "gelişen piyasa olarak Türkiye umut veriyor" görüşünü dile getirdiler.
Milletvekilleri de sağlanan siyasi istikrar sonucunda çok zamandır özlem duyulan bir tablonun oluştuğunu belirterek "Meclisimiz Kurucu Meclis gibi çalışıyor" değerlendirmesini yaptılar. Meclis'ten çıkan reform yasaları sonucu faizlerin hızla düştüğünü, enflasyonun da düşmeye başladığını vurgulayan milletvekilleri "Toplum ekonomideki iyileşme programını destekliyor" dediler. İstanbul'da 4 gün tarihi yerleri gezen ABD heyeti, Ankara'da ÖİB Başkanı Uğur Bayar, Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel, Maliye Bakanı Sümer Oral, Enerji Bakanlığı ve Hazine yetkilileriyle de görüştüler. ABD Büyükelçiliğinde ekonomik ve siyasal brifing alan finansçı kadınlar, bugün New York'a dönüyor.
Mehmet ÇETİNGÜLEÇ
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|