SON model otomobilleriyle Bağdat Caddesi'nde cehennemi yarışlar düzenleyen, çevreye dehşet yaşatan, korkunç kazalar yaparak hem masum insanları, hem kendilerini mezara gönderen gözü dönmüş hız tutkunlarını durdurmak kolay değil.
Uzmanlar, bu çılgınlığın ışık, uyarı levhası ve hatta hız kesici çivi gibi önlemlerle durdurulamayacağı görüşünü paylaşıyor ve diyorlar ki: "Cinayeti önlemenin bir tek yolu var: Şahinler!"
Ortak inanca göre, hız manyaklarını durdurmanın tek yolu; Bağdat Caddesi'nin, "Şahinler" adı verilen özel eğitimli motosikletli genç polisler tarafından gece-gündüz, "kesintisiz" şekilde denetlenmesi... Hepsi mükemmel birer motosiklet akrobatı olan, genç ve gözüpek genç elemanlardan oluşan "Şahinler"in, Bağdat Caddesi'ne karargah kurması, her köşebaşını denetlemesi isteniyor. Ancak bu şekilde, "Bağdat'ın hız manyakları"na soluk aldırılmayacağı, İstanbul'u en seçkin caddesindeki kabusa nokta konabileceği vurgulanıyor.
SABAH-İSTANBUL tüm İstanbullular adına yetkilileri uyarıyor: Başka önlem arayışlarıyla zaman kaybetmeyin. Yeni cinayetlere zaman ve zemin bırakmayın. Bağdat Caddesi'ne Şahinler'i bugünden tezi yok gönderin, cinayete nokta koyun!
ŞENOL BAŞTAKAR