ÖZEL Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şimşek'in bir süredir korumagörevlisi olarak çalışan Esat Fırat Özgür, Kartal Özel Ahmet Şimşek Koleji'nin önündeki bir kafeteryada Şimşek'in eski koruması "Piç İsmail" lakaplı İsmail Ateş ve Yakacık Birlik Taksi şoförü Orhan Akçan ile karşılaştı, konuşmaya başladı.
Bu sırada belindeki silahı çeken eski koruma İsmail Ateş, Esat Fırat Özgür'e üç el ateş etti. Sağ ayağının diz kapağına isabet eden bir kurşunla yaralanan Özgür, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.
Polis, Ümraniye Dudullu'da oturduğu öğrenilen İsmail Ateş ve Orhan Akçan'ın yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı. Eski koruma Ateş'in Esat Fırat Özgür'ü, işini elinden aldığı gerekçesiyle vurmuş olabileceği belirtildi.