ALARKO Şirketler Topluluğu Başkanı Üzeyir Garih, Türk Dünyası'na yönelik yatırımlarını sürdüreceklerini söyledi. Son olarak Özbekistan'da İngiliz Laing ve Japon Marubeni Konsorsiyumu ile 55 milyon dolarlık havaalanı projesini gerçekleştiren Alarko'nun, Özbekistan, Rusya ve diğer Türk Cumhuriyetleri'nde yatırımları bulunuyor.
Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz ile birlikte, Urgenç Havaalanının açılışını gerçekleştiren Üzeyir Garih, proje ile Özbekistan'ın ve Orta Asya'nın dünyaya açılacağını, özellikle ticarete yönelik uçakların bu havalimanından yararlanacağını belirtti.
Havaalanının yılda 7.5 milyon yolcu kapasiteli güçlü bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Garih, bunun Özbek ekonomisini başta olmak üzere, tüm sektörleri de canlandıracağını söyledi. Garih şöyle konuştu: "Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra kurulan yeni Türk Devletleri, yatırıma ve projelere oldukça müsait.
Türk işadamlarının bu alana yönelmesi, hem işbirliğini, hem de şirketlerin gelişmesini sağlayacaktır. Özbekistan'a yeni yatırım ve projeler yapmak için, görüşmelerimiz sürüyor. "