|
|
Gururumuz Zarife
Avrupa Şampiyonası'nda erkeklerde 2 gümüşle takım üçüncülüğünü elde ettik. Bayanlarda Zarife'nin bronzu güreşimizin geleceği için ümit vericiydi.
Güreş Federasyonu Başkanı Ahmet Ayık, Serbest Güreş Milli Takımı'nın Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yapılan Avrupa Şampiyonası'nda ortaya koyduğu performanstan memnun olduğunu söyledi. Ayık, "Sporcularımız genel olarak başarılı müsabakalar çıkardı. Doğan'ın yerine Milli Takım'da görev alan Arif Kama, final müsabakasında Rus rakibinden çekinmesi ve kondisyonunun yetersiz olması yüzünden altın madalyayı kaçırdı. Ancak, gümüş madalya kazanması da büyük bir başarıdır" dedi.
Önce judo sonra güreş
Kilosunda bronz madalya alarak tarihe geçen Zarife Yıldırım, günde 3 saat idman yaptığını söyledi. Yıldırım, "Spora judo yaparak başladım. 'Babam judocu ol' dedi. Annem ise güreş yapmamı istedi. Ben de güreşe döndüm. Çok çalışıyorum. Hedefim Eylül'deki Dünya Şampiyonası'nda iyi bir derece elde etmek" diye konuştu.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|