kapat

07.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Yetmesi lazım

Oyun ilk yarıda G.Saray'ın istediği gibi gitti. O kadar istediği gibi gitti ki, G.Saray defansından çıktığı zaman çok az adamla yakaladı Leeds'i... Bu da çok büyük nimetti. G.Saray'da paslar zamanında ve doğru-dürüst verilse, Hakan da biraz daha cesaretli olabilseydi, skor 4-0'a, 5-0'a ulaşabilirdi.

G.Saray topu çok kullanmadı ilk yarıda. Ben oyuna daha hakim olmasını bekledim, ama karşısında da çok genç ve diri bir takım vardı. Eğer topu daha iyi kullanabilselerdi, olay çok farklı olurdu. Tabii bu biraz da G.Saraylılar'ın, İngilizler'in oyun biçiminden ve faullerinden çekinmelerinden gerçekleşemedi.

Çin ordusu fire verdi
Arif'in soldan ortalayıp Hakan'ın kafayla attığı ilk gol, tek kelimeyle mükemmeldi. Hakan Şükür gibi uzun ve hava topu hakimiyeti olan futbolcunuz varsa, böyle goller atarsınız her zaman. Capone'nin 2. golüne gelince, o bunu zaten sürekli yapıyor.

Çin ordusundan (Okan, Suat, Emre) Emre ve Suat fevkaladeydi, Okan ise topla daha çok oynamak niyetindeydi. Hagi büyük tecrübe. Topu çok ayağında tuttu ama niyeti rakibi bir adam eksiltmekti.

G.Saray'ın bir yanlışı vardı. Topu Hagi kullanabilir, Popescu kullanabilir, Emre kullanabilir, Capone kullanabilir. Bunca teknik kapasiteli adamı varken, bu iş Bülent'e düşmemeliydi. Bülent mücadele etti ama, top dağıtmak onun işi olmamalı. Bülent de topu gelişigüzel ileriye vurdu mecburen, top da kaybolup gitti.

Bu iş hâlâ bitmedi
İkinci devrenin 10 dakikasından sonra G.Saray bocalamaya başladı. Belki yorgunluktan, belki rakibinin fazla diriliğinden oldu bu. Bülent'in hatasından olan yüzde 100 bir pozisyonu Taffarel kurtardı. İkincisi, kenardan pozisyon alınmış bir durumda fırsat verildi rakibe, adam bomboş durumda kafayla dışarı vurdu topu. Hareketli pozisyonda bu tür hata olabilir belki ama, duran topta affedilir gibi değil... Çünkü duran toplarda herkes rakibini önüne almak zorunda.

G.Saray rövanşa büyük avantajla gidecek. Ama İngiltere'de hakemle birlikte ne olur, bilemem. Leeds'in Kewell dışında çok becerikli oyuncuları yok. Ancak oldukça diri ve sahada ne yaptığını bilen bir takım.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır