|
Domates Soslu Entegral Pirinç
Malzemesi:
* 400 gr. entegral pirinç
* 4 adet orta boy domates
* 1 adet orta boy kuru soğan
* 3 diş sarmısak
* Yarım çay kaşığı karabiber
* Tuz
|
HAZIRLANIŞI:
Pirinci tuzlu kaynar suda 35-40 dakika kaynatıp süzün. Soğanı ince ince doğrayın ve hafif kavurun. Soğan pembeleştiğinde kabuklarını soyup rendelediğiniz domatesleri ve havanda dövdüğünüz sarmısakları ekleyin. Sos kıvamına gelinceye kadar hafif ateşte kaynatın ve karabiber ile tuzu ekleyin. Süzdüğünüz pirinci soso ilave edin ve 2-3 dakika karıştırın. Ateşi kapattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika demlemeye bırakın.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|