kapat

07.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bankacılık Kurulu'ndan "saydamlık" yemini
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu üyeleri dün Yargıtay Başkanlık Kurulu önünde yemin ederek göreve başladı

BANKACILIK Düzenleme Denetleme Kurulu Başkan ve üyeleri, dün Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu huzurunda yemin ederek görevlerine başladılar. Kurul Başkanı Zekeriya Temizel, "Saydamlık temel ilkelerimizden biri. Kamuoyunu aydınlatacağımızdan kuşkunuz olmasın" dedi.

7 kişiden oluşan BBDK üyeleri, saat 13.45'te Yargıtay binasına geldiler. Saat 14.00 sularında, Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu üyeleri yerlerini aldılar. Ancak Temizel ve diğer üyeler 15 dakika geçmesine rağmen yemin töreninin düzenlendiği Yargıtay Konferans Salonu'na gelmediler. Bazı üyelerin, "Böyle şey olmaz. Bırakıp gidelim" dedikleri duyuldu. Ancak, kısa bir süre sonra Yargıtay üyelerinden birinin henüz yerini almadığı, BDDK üyelerinin ise salon dışında bekledikleri anlaşıldı.

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu Başkan Vekili İsmet Arslan, yemin töreni öncesinde şunları söyledi:

"Ekonominin sağlıklı yürümesi için bir yasanın yürürlüğe konulması kaçınılmaz duruma gelmiştir. O nedenle tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerini korumak, piyasalarda güven ve istikrarı sağlamak, kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışması amacıyla 4389 sayılı yasa 18.6.1999'da yürürlüğe girmiştir. Bu kanunun uygulamasını sağlamak, uygulamayı denetlemek ve sonuçlandırmak, tasarrufların güvence altına alınmasını temin etmek üzere Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu kurulmuştur hayırlı olsun."

Kurul Başkanı Zekeriya Temizel, Yargıtay'dan ayrılırken, şu açıklamayı yaptı:

"Kanunun bize verdiği yükümlülükleri yerine getirmek üzere yeminden sonra göreve başlayabiliyorduk. Çalışmalarımız ilerledikçe sizlerin haberi olacak. Saydamlık temel ilkelerimizden biri. Ayaküstü, yazılı olmayan ve Kurul'dan geçmemiş hiçbir demeç alamayacaksınız."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır