kapat

07.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Koç ve Sabancı'da yeniden yapılanma
Koç ve Sabancı Topluluğu, grup başkanlıklarını yeniden düzenledi. Sabancı'da Genel Koordinatör Hasan Güleşçi 'CEO' olarak görevlendirildi

SabancI Holding, müesseseleşme yolunda ileri bir adım daha atarak, organizasyonda yeni bir düzenlemeye gitti. Sabancı Holding Yönetim Kurulu'nun aldığı karara göre, 'Genel Koordinatörlük' ünvanı güçlendirilerek 'Chief Executive Officer'lığa (CEO) dönüştürüldü. Genel Koordinatör Hasan Güleşçi, ilk CEO olarak görevlendirildi. Yeni görev kapsamında, 'Chief Executive Officer' Holding Yönetim Kurulu'nca belirlenen topluluk hedef ve stratejilerinin icraatını yönlendirecek. Ana işlere odaklanmak ve yönetimi etkinleştirmek amacıyla Sabancı Topluluğu şirketleri de 8 Grup Başkanlığı altında yeniden organize edildi. Sabancı Holding'den yapılan açıklamaya göre, sözkonusu gruplar ve atanan başkanları şöyle:

* Bankacılık ve Sigortacılık Grubu: Başkan Özen Göksel,

* Çimento Grubu: Başkan Ayduk Çelenk,

* Dış İlişkiler Grubu: Başkan Engin Tuncay,

* Gıda ve Perakendecilik Grubu: Atıl Saryal,

* Kimya Grubu: Başkan Ömer Sabancı,

* Lastik ve Lastik Takviye Malzemeleri Grubu: Başkan Güler Sabancı,

* Otomotiv Grubu: Başkan Hazım Kantarcı,

* Tekstil Grubu: Başkan Yakup Güngör. Holding Yönetim Kurulu'nun, müesseseleşme gayretlerinin bir süreç olduğunun bilinciyle, yapının sağlıklı ve başarılı gelişmeyi gelecekte de sürdürecek ve kalıcılığı temin edecek yönde gerektiğinde yeniden gözden geçirilmesini kararlaştırdığı bildirildi. Topluluk, 1985 yılından beri reorganizasyona eğildi. 1966 yılında McKinsey Danışmanlık ile çalışıldı ve yeni bir organizasyon yapısı hazırlandı.

Başkan yardımcıları başkan oldu
Koç Holding'de 7 Grup Başkan Yardımcısı, Başkanlık pozisyonuna getirildi. Koç Holding'den Borsa'ya gönderilen açıklamaya göre, 1 Nisan itibariyle grup başkanlıklarına atanan yöneticiler ve sorumlu oldukları gruplar şunlar:

* Finansman Grubu: Kutsan Çelebican,

* Turizm ve Hizmetler Grubu: Bülent Bulgurlu

* Enerji Grubu: Ömer Koç

* Yan Sanayi ve Diğer Otomotiv Şirketleri: Selçuk Gezdur

* Vakıflar: Evren Artam

* Endüstri ve Halkla İlişkiler: Tuğrul Kutadgobilik

* İnsan Kaynakları Yönetimi: Tamer Şahinbaş

* Tamer Şahinbaş: İnsan Kaynakları Yönetimi.

Koç Holding'de, Dayanıklı Tüketim, Stratejik Planlama, Finansal Hizmetler, Tofaş, Tüketim, Otosan, İnşaat ve Maden, Dış Ticaret, Denetim ve Mali Grup Başkanlıkları pozisyonları var. Koç Holding Genel Kurulu'nda belirlenen İdare Meclisi'nin dün yaptığı görev bölümü sonucunda, İdare Meclisi Başkanlığı'na Rahmi M. Koç, Başkan Vekilliklerine Suna Kıraç, Temel Atay ve Hasan Subaşı getirildi. Yönetim Komitesi'nde Rahmi M. Koç'un Başkan, Suna Kıraç'ın Başkan Yardımcısı ve Temel Atay'ın uygulamadan sorumlu üye olarak görev yapması kararlaştırıldı.

Arçelik 2 fabrikasını birleştiriyor
Arçelik, İzmir'deki Elektrikli Süpürge Fabrikası'nı, Topkapı'daki Motor ve Pompa Fabrikası'yla birleştiriyor. İki fabrika Arçelik'in Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi içinde kurulu bulunan modern tesislerine taşınacak. Birleşen fabrikaların yeni ismi 'Çerkezköy Elektrikli Süpürge ve Motor Fabrikası' olacak. Taşınma 2000 yılı içinde tamamlanacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır