kapat

01.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Amerika Demirel için nabız yokladı
Anayasa Komisyonu Sözcüsü Yahnici, kritik oylamadan önce eski büyükelçi Abromowitz ile koalisyon ortağı 3 partiden milletvekillerini bir araya getirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Meclis Anayasa Komisyonu Sözcüsü Şevket Bülent Yahnici, kritik Anayasa oylamasından önce Meclis lojmanlarındaki evinde ilginç bir davete evsahipliği yaptı. Konukların eşli katıldığı akşam yemeğinde, tüm dikkatlerin üzerinde toplandığı konuk, ABD'nın Ankara eski Büyükelçisi Morton Abromowitz'di.

YÜKSEK KATILIM
Amerika'daki "Think Tank" kuruluşu Ulusal Demokratik Enstitüsü'nün başında bulunan Abromowitz, davete, ABD'nin eski Kıbrıs Koordinatörü Nelson Ledsky ve Ankara'daki Maslahatgüzarı James Jeffrey ile birlikte katıldı. ABD'nin eski Büyükelçisi Mark Grossman ise iddia edildiği gibi katılanlar arasında değildi.

MHP'li Yahnici'nin bu ilginç davetinde, koalisyon ortağı üç partiden milletvekilleri yer aldı. Davette Dışişleri Bakanı İsmail Cem ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Kamran İnan'ın yanı sıra MHP'den Süleyman Sazak, Oktay Vural, ANAP'tan Birkan Erdal, DSP'den Uluç Gürkan katıldı. Bahçeli'nin Başbakanlıktaki dış politika danışmanı Büyükelçi Üstün Dinçmen vardı.

ABD'NİN KAYGISI
Abromowitz'in davete katılması farklı yorumlara neden olurken, eski büyükelçi özellikle, milletvekillerinden "5+5" Anayasa değişikliği teklifine ilişkin görüşlerini sordu. ABD'li konuk, Anayasa oylamasından bir gün önce Salı akşamı gerçekleşen yemekte, "5+5 geçer mi? Geçmezse ne olur? Hükümet bozulur mu? Demirel'in şansı nedir? Hükümet kendi içinde uyumlu çalışabiliyor mu?" şeklinde sorular yöneltti.

İlginç davete evsahipliği yapan MHP'li Yahnici, davetin kişisel dostluk çerçevesinde gerçekleştiğini belirterek, "Gizli kapaklı bir yönü yoktu. Ben, İran'dan da, Afrika'dan, dünyanın öbür ucundan da gelse, eğer özel dostluğum varsa evimde yemeğe davet ederim. Bu konuklarımın ABD'li olmasının hiçbir özel yanı yoktu. Merak ettikleri konular vardı, sordular, biz de kamuoyunun merak ettiği konularda görüşlerimizi ifade ettik" dedi.

Şamil TAYYAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır