|
Zencefilli ekmek
MALZEMESİ
* 120 gr. tereyağı
* 120 gr. karamelize edilmiş şurup
* 225 gr. esmer şeker
* 120 ml. su
* 300 gr. un
* 2 yemek kaşığı kabartma tozu
* 2 yemek kaşığı temizlenmiş,
* Doğranmış taze zencefil
* 1 çay kaşığı hintcevizi tozu
* 1 adet çırpılmış yumurta
|
HAZIRLANIŞI:
Tereyağı, şurup ve karamelize edilmiş şurubu geniş bir kaba yerleştirin. Malzemeyi, yağ ve şeker iyice karışana kadar tahta kaşıkla çevirerek kısık ateşte pişirin. Hazırladığınız bu karışıma sıcak suyu ilave edip bir kenarda bekletin. Başka bir kaba unu, çırpılmış yumurtayı, zencefili, hintcevizi ve kabartma tozunu koyun. Tüm malzemeyi tahta kaşık yardımıyla ve unu diğer malzemeyle iyice yedirerek karıştırın. Her iki kaptaki malzemeleri de iyice karıştırın. Yağlı kağıtla kapladığınız fırın kabınıza malzemeyi yerleştirin. Fırını önceden ısıtın. 160 dereceye ayarlanmış fırında zencefilli ekmeğinizi 1-1,5 saat kadar pişirin. Zencefilli ekmeğinizi pişirdikten sonra 7-8 dakika kadar soğumaya bırakın. Servise sunun.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|