kapat

01.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Banvit
Zencefilli ekmek
MALZEMESİ
* 120 gr. tereyağı
* 120 gr. karamelize edilmiş şurup
* 225 gr. esmer şeker
* 120 ml. su
* 300 gr. un
* 2 yemek kaşığı kabartma tozu
* 2 yemek kaşığı temizlenmiş,
* Doğranmış taze zencefil
* 1 çay kaşığı hintcevizi tozu
* 1 adet çırpılmış yumurta

HAZIRLANIŞI:
Tereyağı, şurup ve karamelize edilmiş şurubu geniş bir kaba yerleştirin. Malzemeyi, yağ ve şeker iyice karışana kadar tahta kaşıkla çevirerek kısık ateşte pişirin. Hazırladığınız bu karışıma sıcak suyu ilave edip bir kenarda bekletin. Başka bir kaba unu, çırpılmış yumurtayı, zencefili, hintcevizi ve kabartma tozunu koyun. Tüm malzemeyi tahta kaşık yardımıyla ve unu diğer malzemeyle iyice yedirerek karıştırın. Her iki kaptaki malzemeleri de iyice karıştırın. Yağlı kağıtla kapladığınız fırın kabınıza malzemeyi yerleştirin. Fırını önceden ısıtın. 160 dereceye ayarlanmış fırında zencefilli ekmeğinizi 1-1,5 saat kadar pişirin. Zencefilli ekmeğinizi pişirdikten sonra 7-8 dakika kadar soğumaya bırakın. Servise sunun.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır