kapat

01.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Asıl hedef Nuriş'in ağabeyi Nejat'mış...
KARAGÜMRÜK Spor Kulübü'ne düzenlenen silahlı saldırının, Kartal Cezaevi'nde tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı tarafından verildiği ortaya çıktı.

Çakıcı'nın yeğenleri Barış ile Savaş Çakıcı'ya verdiği talimatla gerçekleştirilen saldırının, Nuri Ergin'in ağabeyi Nejat Ergin'e yönelik olduğu öğrenildi.

Olayı gerçekleştirdiklerini öne sürerek, önceki gün polise teslim olan Ahmet Çevik ve Okan Erural'ın ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınan 12 kişiden, sorguları tamamlanan ve olayla ilgilerinin olmadığı anlaşılan 4 kişi serbest bırakılırken, halen firarda olan Barış ve Savaş Çakıcı ile olaya karışan diğer şahısların yakalanması için operasyonlar sürüyor.

Saldırıda kullanılan 4 ruhsatsız silahın yanı sıra, gözaltına alınan kişilerin üzerlerinde yapılan aramada 2 adet ruhsatsız silah ile 3 bin dolar ele geçirildi. Şubedeki sorgularından önce sağlık kontrolünden geçirilen sanıklara daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında yer gösterme yaptırıldı. Alaattin Çakıcı'dan aldıkları talimatla harekete geçen Barış ve Savaş Çakıcı'nın azmettirmesiyle saldırı gerçekleştirildi. Kartal'daki adamlarını toplayarak Karagümrük'e giden Savaş ve Barış Çakıcı, bir gün önce Karagümrük'te yaşanan gerginlik sonrası önlem alan polisi görünce olay yerinden uzaklaştılar. Bunun ardından lokale giren Çakıcı'nın adamlarından Ahmet Çelik, Müjdat Çimenci ve Okan Erural, "Bizi Barış ağabey gönderdi, onun talimatını yerine getiriyoruz" diyerek silahlı saldırıyı gerçekleştirdiler. Bu sırada olay yerinde bulundukları iddia edilen ve halen firarda olan Alaattin Çakıcı'nın akrabalarından Cihan Çakıcı ile Recep Boz'un da arkadaşlarına gözcülük yaptığı öne sürüldü. Saldırganlar daha sonra Barış Çakıcı'ya ait olduğu belirlenen araba ile olay yerinden uzaklaştı.

Salih AYDIN - Serdar CANIPEK (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır