kapat

01.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sapanca Gölü taştı çünkü...
1. Adapazarı boşaldığı için göl suyu kullanımı durdu 2. Gölün tek tahliye kanalı olan Çark Deresi'nde ıslah çalışmaları başlatıldı.

Geçtiğimiz Ağustos ayının 17'nci gününe kadar Sapanca Gölü, İstanbul'a nefes aldıran nadir yerlerden biriydi... Oraya gidip de dönenler, sanki "yeniden başlamış" olurdu hayata. Derken, yaşattığı yıkım, sayfalarca yazıya, karelerce fotoğrafa sığmayan o korkunç deprem felaketi, güzelim Sapanca Gölü'nün çevresini de vuruverdi. En büyük darbeyi gölün hemen kıyısına inşa edilen binalar aldı. Kimisi yıkıldı, kimisi sulara karıştı. Son günlerde suları iyice yükselen Sapanca Gölü, Büyük Sapanca Oteli'nin alt katlarını da sularıyla örttü.

DEPREM İŞARETİ DEĞİL
GÖLDEKİ bu hızlı su yükselmesi, halk arasında her ne kadar "deprem geliyor" söylentilerine neden olsa da; durum aslında çok basit bir nedenden kaynaklandı. 17 Ağustos depreminde Adapazarı'nın altyapısı çöktüğü için şehre aylarca su vermek mümkün olmadı. Zaten şehirde su verilecek bina da kalmamıştı. İşte bu yüzden, Sapanca Gölü'nün suları, biriktikçe birikti. Bu da yetmezmiş gibi gölün tek tahliye kanalı olan Çark Deresi'ni islah çalışmaları başladı. Yağmurlar da durmak bilmiyordu. Böylece Sapanca'nın su seviyesi geçen Mart ayına oranla 2.5-3 metre arttı.

Murat UYGUN (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır