kapat

27.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR (avardar@sabah.com.tr )


Sülü Baba ve 550 Harami...

Önceki gün, Almanya'da yaşayan bir vatandaşımızdan mektup geldi. Mektubun "SÜLÜ BABA ve 550 HARAMİ..." başlığı ile geldi. Sonuna kadar okudum ve çok ilginç buldum. İlginç buldum ama yazı aralarında hakaret içeren ifadeler olduğundan aynen yayınlamam mümkün değil. O yüzden sevgili okuyucum Kemal Gülşen'e görüşlerine katıldığımı belirtiyorum ve çocukluğumuzda hikaye kitaplarında okuduğumuz ALİ BABA ve 40 HARAMİLER masalının benzeri bir olayının şu anda Türkiye'de yaşanmakta olduğunu kabul ediyorum.

Sevgili Almanyalı hemşerim Kemal, özellikle uzak diyarlarda rahat bir hayat yaşadığın halde, ülkendeki olan bitenleri takip etmekteki maharetinden ve duyarlılığından dolayı seni tebrik ediyorum. Ama HARAMİ dediğin bu insanları başa getirenler yine biziz... Büyük bir kısmı bizim oylarımızla gelip, tepemize oturdular. Ondan sonra da içimizden biri en ufak bir itiraz etmeye kalksa, işte o seçtiğimiz ve başa getirdiğimiz, işin daha tuhafı maaşlarını da bizim ödediğimiz atanmışlar tarafından itilip, kakılmaya başlanıyor ve yıldırılmak isteniyor.

Siz yine oralarda iyisiniz, iyisiniz... Hiç olmazsa bana bu mektupları yazabiliyorsunuz. Dolayısıyla içinizi rahatlıkla dökebiliyorsunuz. Ya biz ne yapalım?... Burada yaşayan halk ne yapsın?... İçlerini dökmeye kalksalar dinleyen yok, ilgilenen yok... Osmanlı Devrinde en uzun saltanat süren Sultan Süleyman'dan bahsetmişsin... Haklısın, ondan sonra ülkeye ne Süleymanlar geldi bir bilsen... Diyorsun ki; "Meydana temiz ruhlu bir-iki kişi çıksa, ufak-tefek hataları bahane edip, içeri tıkıyorlar. Onlardan kim hesap soracak?... En iyisi Allaha emanet etmek... Ona havale ediyoruz ama O da senelerdir hiç kimseyi cezalandırmadı..."

Vallahi Kemal kardeşim ben senin bütün yazdıklarını bu köşede yayınlıyamam, kusura bakma... Benim başımı da derde sokmak istemiyorsan bu kadarla kalmama müsaade et... Gurbetteki bütün vatandaşlara selam ve sevgiler...

Elazığ'daki sağlık uygulamaları...
Elazığ'dan bana ulaşan bazı bilgilere göre, orada bir takım operasyonlar yapılmış. Özellikle bu şehrimizin üç büyük hastanesinin müdürleri ve bir müdür yardımcısı görevden alınmış, yerlerine başkaları getirilmiş. Ben siyasetten pek anlamam ama kulağıma gelenlere göre, üç hastanenin birden müdürlerinin görevden alınması biraz siyasiymiş gibi... Bunlar yolsuzluk yaptıkları iddiası ile görevden alınmışlar. Tesadüfe bakın ki, üçü de aynı anda yolsuzluk yapmış... Yerlerine gelenlere de bakacak olursak, üçünün de MHP yanlısı...

Bu işlere pek girmek istemediğim halde, oralarda günün konusu olan bu durum hakkında herhalde bir açıklama yapılır. Gerçi bu konuyu biraz geç yazdım. Belki de atı alan Üsküdar'ı geçti... Veyahut ta mızrak çuvala sığdı... Ama ne yapalım ki, araya bayram girdi.

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır