kapat

27.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Seba kaybetti
16 yıl sonra Seba dışında ilk başkanı seçen Beşiktaş, nefes nefese bir seçim yaşadı. Hasan Arat, Seba'nın, devlet erkanının, Koç ve Sabancı'nın desteğine rağmen Serdar Bilgili'ye geçildi

6 bin 220 oy kullanıldı
Beşiktaş'ta 16 yıllık Süleyman Seba dönemi dün resmen sona erdi. Beşiktaş'ın kongre üyeleri, Hasan Arat, Serdar Bilgili, Nevzat Demir ve Mehmet Kazancı arasında seçim yapmak üzere dün sandık başına gittiler. Akatlar'daki kongrede yüzde 68'lik katılımla tam 6220 delege oy kullandı

Arat'ı Seba bitirdi
Kongre kulislerine göre, Seba'nın atv'ye çıkıp "Benim anlayışımı sadece Hasan devam ettirir" diyerek resmen Arat'ı desteklemesi, Serdar Bilgili'ye yaradı. Beşiktaş'ta değişim isteyen genç kesimin tepki oyları, son dakikaya kadar dengeli bir politika izleyen ve oy pazarlığı yapmayan Bilgili'ye aktı

Bilgili'ye 2 bin 549 oy
Seçimde Serdar Bilgili 2549, Hasan Arat 2327, Nevzat Demir 762, Mehmet Kazancı 452 oy topladı. Bilgili, 17. sandık sonuçlarına göre 2230'a 1994 üstünlük sağladığını öğrenince Büyük Başkan tezahüratlarıyla salona girdi. Arat ile Kazancı ise dışarı çıkmayı tercih ettiler.

FATİH DOĞAN

KONGRE NOTLARI
Seba'dan rest

BEŞİKTAŞ Onursal Başkanı Süleyman Seba, kongreye saat 16.00 gibi gelerek oyunu kullandı. Bazı üyeler Seba'ya Hasan Arat'ı işaret ettiği için tepki gösterdiler. Bu arada Seba, onursal başkanlık sıfatını kabul etmeyerek, "Bu sıfata layık tek insan Hakkı Yeten'dir" diye konuştu.

Önce bayanlar
DİVAN başkanlığı için ortak aday olarak gösterilen Özcan Esmer, bütün üyelerin onayıyla seçildi. Oy verme işleminde bayan üyelere öncelik tanındı. Esmer de yaptığı anonsla, birçok bayan kongre üyesinin sıraya girmeden öne geçerek kısa sürede oy kullanmalarını sağladı.

İsim ikilemi!
KONGREYİ fırsat bilen işportacılar, salon civarında Beşiktaş ürünleri sattılar. Başkan adayları isim hakkından söz ederken, salonun önünde kulübün kontrolü dışında ürünler satılması ilginç bir çelişki oluşturdu. Salon kantinine alınan 1500 sandviç de tüm ürünler gibi hemen tüketildi.

Nefes nefese
İLK 7 sandıkta Arat'ın üstünlüğü vardı. 8. sandıkta Serdar Bilgili 139-107 öne geçti. 9. sandıkta Arat tekrar 10 oyla öne geçti. Fakat 10. sandıkta üstünlüğü tekrar alan Bilgili son sandığa kadar önde gitti ve Arat'a 222 fark attı. Arat'ın bulunduğu 13. sandıkta Bilgili 126 oyla galip çıktı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır