kapat

27.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Oylamalarda yok!
Cumhurbaşkanı Demirel, Anayasa değişiklik paketinin 29 Mart'taki ilk oylamasında Türkmenistan'da, 4 Nisan'daki ikinci tur oylamasında ise Bulgaristan'da olacak...

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, siyasi partiler arasında büyük çekişme ve pazarlıklara sahne olması beklenen Anayasa değişiklik paketinin TBMM Genel Kurulu'ndaki oylamaları sırasında Türkiye'de bulunmamayı tercih etti. Demirel paketin 29 Mart'taki ilk ve 4 Nisan'daki ikinci tur oylamasında da yurtdışı gezide olacak.

28-29 Mart tarihlerinde Türkmen Doğalgazı Projesiyle ilgili temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan'a gidecek olan Demirel, paketin akıbetini belirleyecek olan ve 15 saat sürmesi beklenen ilk tur oylamanın sonuçlanmasına yakın saatlerde Türkiye'ye dönecek.

YARA ALMAK İSTEMİYOR
Demirel izlediği ince taktik çerçevesinde 2'nci tur oylamadan 24 saat önce Türkiye-Romanya-Bulgaristan üçlü zirvesi için Bulgaristan'a gidecek.

Demirel'in, bu taktik ile pakete yönelik partiler arasındaki tartışma ve pazarlıkların yansımalarından uzak kalmayı amaçladığı bildirildi. Bir diğer hedefi ise "101. madde değişikliğini sağlama almak için, danışmanları ve kendisine yakın milletvekilleri aracılığıyla kulis yapıyor" spekülasyonunun önüne geçmek...

Şebnem HOŞGÖR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır