kapat

27.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Güreşi bilirim Gül'ü yenerim"
"Gül'den zayıfım ama kafa-kol tutmada rakip tanımam" "Geliştirdiğim teknikle amcazademi kavun gibi yere sermiştim"

MEMLEKETİ Malatya'ya yaptığı ziyaret sırasında gazetecilerle sohbet eden Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, "Abdullah Bey'i minderde yenerim. Kilosu benden fazla ama kafa-kol tuttuğumda, en güçlü adamın bile bana dayanması mümkün değil. Teknik kullanarak yenerim. Amcazadem Şazi Kutan'a bir kafa-kol çekip acı kavun gibi yere serdim" dedi. Gül'le ilgili açıklamalarına devam eden Kutan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık adaylıktan çekilemez. Çekilmesini de tavsiye etmem. Bunu parti açısından değil, Abdullah Gül'ün kendi kişiliği için diyorum. Abisi olarak da adaylıkta devamını tavsiye ederim. Üçüncü adayın çıkacağını sanmam. Çıkarsa o aday Gül'ün şansını azaltır. Samimi kanaatim, bu kongreden benim ismim çıkar. Gül bir hayli oy alır ama beni zorlamaz."

'BİZİM DE ADAYIMIZ VAR'
Kutan, Süleyman Demirel'in görev süresinin uzatılması konusunda ise şunları söyledi: "Sayın Demirel, yeniden seçilmediği takdirde mutlaka siyaset yapacaktır. Yasaklı döneminde en aktif şekilde çalıştı. Güniz Sokak parti genel merkezi gibiydi. Biz de Cumhurbaşkanlığı'na bir aday göstereceğiz. İsim henüz tam belli değil ama muhtemelen Vecdi Gönül. Süleyman Arif Emre de olabilir."

Ali Ekber ERTÜRK

'28 ŞUBAT yumuşadı'
RECAİ Kutan, gazetecilerle yaptığı sohbette 28 Şubat konusuna da değindi. 1960'dan itibaren, 1971-1980'den sonra işin tabiatı gereği yumuşama olduğunu vurgulayan Kutan, şöyle devam etti: "80'de benim hapishane arkadaşlarımdan biri de Şerafettin Elçi idi. Elçi bir gün bana 'Hiç acele etme, yumuşar. Ne kadar beklerseniz o kadar yumuşama olur' demişti. İç ve dış etkilerle 28 Şubat'ta da bunu görüyoruz. Basın üzerinde sansür olmadı. Bu sayede 28 Şubat müzakeresi yapıldı."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır