kapat

27.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Terim'in kumarı

Fatih Terim'in kumarı G.Saray'a pahalıya mal oldu. Camianın tarihi bir F.Bahçe farkı isteyişi, G.Saray'ın "Ben çılgınlık yapmam" diyen hocasını ilk defa yanılttı. G.Saray, sahaya 4 forvetle çıktı. Sergen'in 4. forvet olarak takıma girebilmesi için sağ kanat boşaltıldı ve buraya Okan kondu. Böylece G.Saray orta sahadaki en büyük silahlarından birini kaybetti. 4. forvet olarak sahaya çıkan Sergen, G.Saray'daki en kötü maçlarından birini oynayıp, aldığı bütün topları rakibe verince, hele bir de inanılmaz gol kaçırınca kumar geri tepti.

2. yarıda Terim hatasını anlamış, Ahmet'i ortaya, Capone'yi sağa alırken Sergen'i çıkarıp 4-2-4'ten 4-3-3'e dönmüştü. Ama çok kıymetli bir 45 dakikayı ziyan etmişti. Bu 2. devredeki takım, ilkine göre çok daha zengin bir futbol ortaya koydu. İlk yarıda tek pozisyon varken, 2. yarıda Hakan, Arif, Suat çok rahat pozisyonları gole çeviremediler. Bu yarıda da Suat orta sahada aksamaya başladı. Onun değiştirilmesini beklerken, Fatih Hoca'nın her zamanki takıntısı 6 numaralı (Arif) tabela havaya kalktı. Ve G.Saray'ın kalabalık F.Bahçe defansına atak yapabilen tek hızlı futbolcusu oyundan alınıp yerine bir başka duran adam Marcio girdi. Bu değişiklik sonrası G.Saray'ın hızı da kesildi.

İnşallah ders olmuştur
Beraberlik için oynayan F.Bahçe topu öyle ağırlaştırdı ki, Rüştü bir de sarı kart yedi. Ama bu ağır futbolun arasına dalacak hızlı adam artık yoktu. Maçın da 0-0 biteceği belli olmuştu ki, baraja çarpan bir frikik Taffarel'i kontrpiyede bırakınca, futbolu bütün öteki spor dallarından ayıran skor tabelaya yazıldı. Beraberliğe, hatta az farklı bir yenilgiye razı olan, son haftaların en çok gol yiyen takımı F.Bahçe, umutlarının da ötesinde bir galibiyetle hem moralini düzeltti, hem de UEFA Kupası yolunda çok önemli 3 puanı hanesine yazıverdi.

Erol Ersoy, oldukça dengeli bir yönetim gösterdi. Ama yan hakeme itiraz eden Arif'e sarı kart gösterdikten sonra, aynı şeyi kendisine ve yan hakeme hem de gayet sert jestlerle yapan F.Bahçeli futbolcuları görmezden geldi.

UEFA Kupası'nda şampiyonluğa yürüyen G.Saray'ın Leeds maçı öncesinde iyi bir ders aldığı düşüncesiyle, iyimserliğimizi korumaya çalışıyoruz.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır