kapat

27.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Onur savaşı

Günlerdir konuşulan ve F.Bahçe'nin çok farklı yenilebileceği iddialarıyla başlayan maçta, F.Bahçe kendine ayrılan seyircinin de büyük desteği ile defansif oynadı. Ama onur mücadelesi verdi.

Aslında G.Saray'ın tek kaleye yakın ve çok pozisyon bulduğu maçta Rüştü ve Johnson tek kelimeyle mükemmel oynadılar. F.Bahçe'nin zorda kaldığı her pozisyonda ortaya Rüştü çıktı. G.Saray'ın her atağında da ilk pozisyonları karşılamada da Johnson kusursuzdu.

Bu arada Alpay ve Ogün'ün de hakkını yememek lazım. F.Bahçe'nin orta sahada bir türlü top gezdirememesinin en önemli nedeni, hücumdaki Oulare'nin fizik gücünün hiç olmamaması, topu saklayamaması ve Preko'nun da orta sahadan yardıma gelmemesi nedeniyle etkili olamalalarıydı. Yani F.Bahçe adeta dokuz kişiyle savaştı.

G.Saray maça Sergen ve Hagi ile başladı. Ama ilk yarının sonlarında Sergen'in yüzde 100 bir pozisyonu kafayla dışarı atması sanırım Terim'i kızdırdı ve yerini Ahmet'e bıraktı. G.Saray oyunun mutlak hakimiydi. Ama her ne olursa olsun rakip F.Bahçe'ydi. Özellikle Emre'nin orta sahadaki fevkalade futbolu, ilerde Türk futboluna ne kadar yararlı olacağının göstergesiydi.

Turhan Sofuoğlu'nun ne kadar yorulurlarsa yorulsunlar, elindeki yedek kadrodan Preko ve Oulare'nin yerine oyuncu almaması tenkit edilebilir. Ama yedek kulübesindeki oyuncuların çok genç oluşu onu böyle bir tercih yapmaya zorladı.

Taraftar acıları unuttu
F.Bahçe'nin formasının ne kadar önemli olduğu ispat edildi. G.Saray'ın tek kale oynadığı oyunda, F.Bahçe'nin oyunun sonlarına Johnson'ın ayağından kazandığı gol bütün herkese F.Bahçe G.Saray derbilerinin sonucunun hiç belli olmayacağını gösterdi. Bu tarihi galibiyet, taraftarlara bütün acıları unutturdu.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır