kapat

27.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Futbol güzeldir

F.Bahçe belki bu neticeyi şansıyla aldı. Ama çok da küçük görüldü kamuoyu tarafından. Çocuklar bunu onur meselesi yapmışlar. Ahım şahım da oynamadılar. Bu kadar küçük görülmek stres yükledi takıma. Hem moralsiz olacaksın, hem iyi bir takımın olmayacak, yabancıların nerede olduğu belli değil, herkes terketmiş-gitmiş. Avrupa'da yarı finale kalmış, liglerde açık ara şampiyonluğa giden, kupada finale çıkmış bir G.Saray'ı her ne şekilde olursa olsun, yenmek büyük iş. Şans belki var ama F.Bahçeli futbolcular onur mücadelesi yapıp bu şansı yarattılar.

Maça gelince... F.Bahçe ilk yarıda sadece kalesini savundu. Ama savunurken topu 3 saniye bile ayağında tutamadı. Kendi onsekizinden topu ya ileriye vurdular, ya taca, kornere gönderdiler. 40. dakikada bir tek Johnson'un şutu vardı rakip kaleyi rahatsız eden, o kadar.

Favori yine kaybetti
G.Saray ilk yarıda oyunun mutlak hakimiydi. F.Bahçe, sanki G.Saray'ın sahasına gelmiş bir taşra takımı gibi, sadece kalesini savundu. İlk kez bir G.Saray-F.Bahçe maçında, sarı-kırmızılıların bu kadar rahat, bu kadar topa sahip oynadığına tanık oldum. Gerçi onlar da pek pozisyon üretemedi ve topu istedikleri yere atamadı ama, top hep onların ayağındaydı.

Saha içinde iki ekip futbolcularının birbirlerine centilmence davranması olumlu bir davranış. Sonuçta her iki takım futbolcuları da profesyonel ve meslekleri bu.

G.Saray 4 tane yüzde 100 gol kaçırdı. İlk yarıda Sergen'in kafası, 2. yarıda Arif, Hakan, Ergün. Demek ki F.Bahçe onsekizi içinde istediklerini yaptılar, ama son vuruşlarda başarısızdılar. İşin daha enteresan tarafı G.Saray'ın yorgun olması lazım. Ama F.Bahçe'den daha dinamik, canlı, sahada ne yaptığını bilen bir görüntüde. Perşembe Avrupa'da önemli bir maç oynadılar. Yine de arı gibiler.

G.Saray üstün oynadı ama derbilerin yıllardır değişmeyen kuralı yine işledi. Favori olan kaybetti. Futbol bu işte! Güzelliği de burada. Oyunun hakimi, golleri kaçıran G.Saray'dı, golü atan F.Bahçe oldu.

En önemlisi G.Saray gibi bir devi mağlup etmek. Bu, en azından moral verir F.Bahçe'ye. Ve koca sezonda yaşanan acıları bir nebze unutturur.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır