kapat

27.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Lirik Tarih'in başarısı

Dolu bir hafta geçirdik İstanbul'da. Kimi olaylar üzerine kısa notlar vermekten başka çarem yok.

İş Bankası sponsorluğunda düzenlenen Lirik Tarih gecesi gerçekten olağanüstüydü. Ruhat Mengi ve Hıncal Uluç'un güzel yazılarına ne ekleyeyim? Belki tek birşey: İtri ve Dede Efendi'nin şarkılarına Serdar Yalçın düzenlemesiyle ve İ.D. Opera Orkestra ve Korosu'nun katkısıyla getirilen batılı armoni müthişti.

Ve bu ölümsüz bestecilerimizin tüm dünyaya tanıtılması ve belki en büyük batılı bestecilerin yanında yer alması için yapılacak şeye, tutulacak yola işaret ediyordu. Gelecekte bu çabalar mutlaka yoğunlaşarak sürmeli.

Nice yıllara, Yunanlı dostlar
Yoğun bir geceydi: Akbank'ın Cem Mansur, Tekfen'in Saim Akçıl konserleri. Ve de Galatasaray maçı...

Buna rağmen ve maçın başını kaçırmak pahasına, Yunanlı dostlarımızın Pera Palas'taki ulusal bayramlarının kokteyline katıldım. Çünkü bu yakınlaşma döneminde onlarla birlikte olmak ve yeni konsolosu tanımak istiyordum.

Ve kokteylin kalabalığına herkes gibi ben de şaşırdım. Dostluğun ve yumuşayan havanın belirtisi!.. Hoş bir akşam geçirdik. Oldukça yeni olan konsolos Fotios-John Xydas ve eşi çok iyi birer ev sahibiydiler. Bay Xydas'a İstanbul'daki görevinde başarılar diliyorum. Ama o zaten en zor günlerde görev yapan eski meslektaşlarına kıyasla son derece şanslı değil mi?

Birbirinden güzel lezzetler!
Bayram durgunluğundan sonra İstanbul birden çoştu. Ve baharın da etkisiyle güzel olaylar yaşanmaya başladı...

İki büyük otelimizde iki benzersiz lezzet şöleni başlıyor, bu hafta... Hyatt-Regency'nin Spasso restoranındaki Ravioli Haftası'nı İstanbul'un ünlü gurme'leri, önümüze özel önlükler takarak, otelin yeni yeme-içme müdürü Stephen Ansell, baş aşcı Dirk Hölscher ve sevgili Solmaz Sporel'le birlikte açtık. Ve birbirinden güzel hamurişleriyle adeta mest olduk. Tüm İtalyan mutfağı meraklılarına eşsiz tadlar vaad eden bu olayı kaçırmamalarını öneririm...

Swiss Hotel'in La Corne d'Or (Haliç) lokantasında ise Akdeniz Baharatları Festivali başladı. Sevgili dostum Betül Mardin'in davetiyle çok hoş bir gece geçirdik. Luxembourg'daki Royal Hotel'den gelen Fransız aşçının kuru fasulye garnitürlü kuzu pirzolası, rakılı sorbe gibi ilginç sentez (!) çabalarının yanısıra, enginarlı istakoz salatası, bulgurlu levrek, çikolatalı hamur gibi yemeklerine hayran olduk.

Bu iki lezzet şölenini meraklılarının dikkatine sunarım.

Non-stop tiyatro!..
Bugün Dünya Tiyatrolar Günü. Tüm tiyatroseverlere hayırlı olsun...

Bu özel gün dolayısıyla Beyoğlu'ndaki Aksanat Merkezi ilginç bir uyarlama gerçekleştiriyor. Saat 13.00'den başlayarak, Cüneyt Türel, Tilbe Saran ve Köksal Engür'den oluşan oyuncu kadrosu, ardarda dört oyun sergileyecek: "Alacaklılar", "Molly's", "Abelard ve Heloise" ve "Sevgili". Kendi adıma hiç birini göremediğim için bu maratona katılmak istiyorum. Ve tüm tiyatroseverleri de katılmaya çağırıyorum.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır