kapat

27.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Alaaddin'in sihirli lambası

Bazı belediye başkanlarını isim vererek, hizmet üretmemekle suçlayan yazıma Beykoz Belediye Başkanı Alaaddin Köseler'den yanıt geldi...

Yanıtta, imza atılan eserlerden, yapılan hizmetlerden söz edilmiyor, "cek-cak" deniliyor... Örnek mi?

* Belediye olarak devraldığımız orman alanları sosyal ve turizm amaçlı projeler ile yeni bir işlev kazanaCAK... Söz konusu projeler; rekreasyon alanları, kafeteryalar, çay bahçeleri, piknik alanları olarak düşünülmektedir...

(Dikkat edin henüz proje yok, düşünce var...)

* Gümüşsuyu Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu spor kompleksi, yapılan protokol sonucu belediyemiz tarafından devralınarak halkımızın hizmetine sunulaCAKTIR...

* 1000'lik planların hazırlanması için ihale açılaCAKTIR... Planların bitmesi ile artık Beykoz'da planlı dönem başlayaCAKTIR...

* Göksu Evleri'nin üzerinde bulunan 55 dönümlük alan huzurevi, park ve sosyal birimler şeklinde projelendirilmiş olup, yap-işlet-devret modeli ile ihaleye çıkarılaCAKTIR...

*

Köseler'in gönderdiği açıklamada, "yapıldı, gerçekleştirildi, şu veya bu hizmet götürüldü" gibi bir tek ifade yok...

* Boğaz'ın güvenliği için yerleştirilmesi planlanan radar kulelerine karşı başlatılan kampanyadan,

* Çevre Bakanlığı'ndan istenilen 2 çöp kamyonundan sadece birinin geldiğinden,

* Kar yağışı olduğu günler 120 ton tuz döküldüğünden söz ediliyor...

*

SON SÖZ: Anlaşılan Beykoz Belediye Başkanı Alaaddin Köseler'e hizmet üretmesi için Alaaddin'in lambasındaki cine ihtiyacı var...

Mevlüt Karataş'tan torpilli inşaat!
BOĞAZİÇİ Üniversitesi'nden Bebeğe inen yol üzerindeki Erdem Tanova Sitesi içine Sudan Fahri Konsolosu Zeynel Abidin Erdem tarafından bir villa dikiliyor. İddialar; inşaatın ruhsatsız ve kaçak olduğu, çevrede ağaç katliamına neden olduğu yolunda...

Site sakinleri durumu Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne iletmiş, ancak kondular karşısında aslan kesilen müdür Mevlüt Karataş her nedense bu inşaatı görmezden gelmiş... Durum Beşiktaş Belediyesi'ne iletilmiş, onlar da boşvermiş...

Mevlüt Karataş'ı uyarması benden; hakkında kötü dedikodular başladı...

Alo Erdal Abi dert köşesi
AKSARAY

Üç sıra park!

HORHOR Caddesi; Aksaray ve Vatan Caddesi'ni Samatya'ya bağlar. Bu yolda eskiden tek sıra park yapılırdı. Şimdi araçlar üç sıra park yapınca yol devamlı tıkanıyor.

Yılmaz Kaptan

SARIYER
Hong Kong gibi

YENİKÖY sahili Hong Kong gibi oluyor. Hurda tekneleri bağlayıp balık satanlar 7-8'e çıktı. Oturma banklarını bile söküp yaktılar. Yürüme yolu serserilerin yatağı oldu.

Çevre sakinleri

SUADİYE
Ağacı budamayın

PEMBEGÜL Sokak Yonca Apartmanı'nın önündeki kestane ağacını budamak istiyorlar. Araçlar park edemiyormuş, üzerine kestane düşüyormuş. Bu ağacın zararı bile güzel.

Şeref Canpolat

FATİH
Molozları kaldırın

EDİRNEKAPI'dan E-5 çıkışına kadar olan yolun kenarındaki mezarlıkların duvarları bir yıl önce onarıldı. Çıkan molozlar hala yeşil alanın üzerinde öbek öbek duruyor.

Karel Akıncıoğlu

BEYOĞLU
Sefer yok

TAKSİM'den Alibeyköy ve Yeşilpınar'a niçin otobüs seferi yok? Hergün Şişhane'ye kadar gidip oradan aktarma yapmak zorunda kalıyoruz. Bu da bizlere masraflı oluyor.

Rıza Doğan

AVCILAR
Tarla gibi sokak

MUSTAFA Kemalpaşa Mahallesi Karadul Sokağı tarladan farksız. Yazın toz, kışın çamur. Sokaktan geçmemek için evlerin bahçelerinden atlayıp anayola çıkıyoruz.

M.Ali Gür

BEŞİKTAŞ
Asfalt bitti mi?

LEVAZIM, Korukent, MİT, Aydın Sitesi ve tüm sokaklar asfaltlandı. Yasemin Sokağı'nın 200 metrelik yeri ise unutuldu. Davut Oygür

ACIBADEM
Kavşağı bozdular

GÜZEL Sanatlar Fakültesi önündeki kavşaktaki trafik akışı, tabelalar dikilerek yeniden düzenlendi. Eskiden gayet akıcı olan trafikte araçlar şimdi kördüğüm olmaya başladı.

Hakan Özen

MALTEPE
Ayakta yolculuk

KADIKÖY-Kartal arasında E-5'ten giden minibüsler çok yetersiz. Doluluktan binilmiyor. Ayakta gitmek zorunda kalıyoruz. Ama bu sefer yankesicilerin gazabına uğruyoruz.

İsmail Aslan

BAKIRKÖY
Karanlık park!

İNCİRLİ Caddesi'ndeki Huzur Mağazası arkasında bulunan çocuk parkındaki aydınlatma direkleri süs için mi dikildi? Aylardır bir tek lamba yanmıyor. Bunu kimse görmüyor...

İsmail Seval

ÜMRANİYE
Çöpler dağılıyor

AŞAĞI Dudullu Karadeniz Caddesi Elfelek Sokağı'na çöp konteynırı konulmasını istiyoruz. Çöplerimiz gün aşırı alınıyor ama yeterli olmuyor. Çöpler yola dağılıyor.

Bahri Bozacı

S.ÇİFTLİĞİ
Karanlık durak

İSMETPAŞA Mahallesi 85. Sokak'taki otobüs durağının aydınlatma lambası yanmıyor. Zaten seyrek gelen otobüsü karanlıkta beklemek zorunda kalıyoruz.

Ahmet Dedeoğlu

K.ÇEKMECE
Halkalı çöplüğü

HALKALI Aytaç Mahallesi Fatih Caddesi'nin cöpleri 2.5 aydır toplanmıyor. İnsanlar geceleri işyerimin önüne çöp atmaya başladı. Artık burası İkinci Halkalı çöplüğü oldu.

Seçil Güney

SARIGAZİ
Başkan görmüyor!

YOLLARIMIZ o kadar bozuk ki, her hafta araçlarımızı balans ayarına götürüyoruz. Rögar kapakları açık, Aydınlatma derseniz hiç yok. Başkanın gezip görmesini istiyoruz.

Cumhur Torun

ESENLER
Kaçak elektrik!

KARABAYIR 674 Sokak'ta kaçak elektrik kullananları şikayet ediyoruz. Gelip kesiyorlar ama onlar yine bağlıyorlar. Bu yüzden voltajlarımız düşüyor, aletlerimiz çalışmıyor.

Sokak sakinleri

TUZLA
Park yapılsın!

POSTANE Mahallesi Kılıç Caddesi Park Sokak'ta bulunan geniş yeşil alan çevrenin çöplüğü haline geldi. Bu alanın çocuklar için park haline getirilmesini istiyoruz.

Kader Kayaş

AVCILAR
Yıkılacak!

MERKEZ Mahallesi Şamlı Sokak Kartal Apartmanı depremde hasar gördü ve boşaltıldı. Şimdi devamlı sallanıyor. Her an yıkılacak durumda. Altından insanlar geçiyor.

Aziz Gençkol

G.O.PAŞA
Asfalt dökün!

YUNUS Emre Mahallesi 1406 Sokak bir yıldır çamur içinde. Yolumuza sadece çakıl döküp gittiler. Eğer sokağımız asfaltlanmazsa yazın tozdan boğulacağız.

İsmet Çayır

B.EVLER
Hergün kaza!

EFES Pilsen Anıtı'nın bulunduğu beş yollu kavşakta kaza olmayan gün yok. Bu kadar milli servete yazık. Eğer bu kavşağa sinyalizasyon ışığı konursa kazalar azalır.

Erciyes

YENİBOSNA
Koku ve sinek

HÜRRİYET Mahallesi Ömür Sokağı'nın dere yönü tarafındaki boş arsalar çöplük haline geldi. Kokudan evlerde oturulmuyor. Cemal Karabal


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır