kapat

27.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kanarya derbi takımı
Galatasaraylılar farklı galibiyet bekliyorlardı. Bu Fener'in 'farkını' bilmeyenlerin hayaliydi... Sarı lacivertten vazgeçenlere ders olsun!

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında tarihi bir fark var. Herkesin bu maçtan evvel Galatasaray'ın tarihi farklı galibiyet alacağı düşüncesi bu farkı bilmeyenlerin hayaliydi.

Bu maça gitmek istiyordum. Kapalı tribünde oturup seyredecektim. Sevgili Galatasaraylı Sedat Sertoğlu'nun, evvelsi günkü yazısında, "Sırf bu maça gitmemek için pek çok Fenerbahçeli hafta sonunu İstanbul dışında geçiriyor" diye alay konusu etmişti. Ben niyetliydim; Ali Sami Yen'deki bu maça gitmeye, ancak küfürbazların çok olduğu ve ülkede en çok küfür edilen bu stada gitmek istemedim.

FENER YETİM DEĞİL
Artık Avrupalılar ile oynamaya alıştılar belki de küfürden vazgeçerler... Fenerbahçe'nin bu yılki kötü sezonuna üzülerek, bu büyük renklerden vazgeçenler, bu maçtan ders alsın. Yenenlerin babası vardır, yenilenler ise hep yetimdir, ancak büyük Fenerbahçe yenilse bile hiçbir zaman yetim değildir ve yetim kalmayacak.

Maçı televizyondan izledim. Fenerbahçeli taraftarların sesi sanki 25 milyondan fazlaydı. En azından bana öyle geldi. Alışkan kudurmuştan beterdir. Bu laf benim değil, Galatasaraylılar alınmasınlar; bu bir atasözü. Ancak Fenerbahçe Galatasaray'ı tarihinde 124 defa yenmiş bir takım. Tam 15 defa daha çok galibiyeti olan bir takım. Dünküyle beraber 468'inci golü atıp 33 gol farkla önde.

Evet alışkanlık hakikaten kötü bir huy. Galatasaray iki yıldır Fenerbahçe'ye yenilme alışkanlığını unutmuştu. Bu maçta Fenerbahçe takımının lig başındaki kadrosunun yarısından fazlası yok. Ancak Galatasaray'da tarihindeki en başarılı kadrosunda yer alan oyuncular var.

HATIRLATALIM DEDİK
Avrupa'daki başarıları göz kamaştırdı Galatasaray'ın. Ancak karşısında Fenerbahçe olunca her zaman olduğu gibi o göz kamaştırma kâbusa dönüştü Galatasaraylılar için. İnsanlar alışkanlıklarından bir türlü vazgeçemezler. Önümüzdeki yıllarda Galatasaray'ın bu alışkanlıklarına daha çok sık uyacağından hiçbir endişem yotur. Bu maç birlik maçıydı, bu yıl puanlar umrumuzda değil ama tarihi fark umrumuzda. Bu fark iki klüp arasındaki farktır. Bu Fenerbahçe'nin büyüklüğünün farkıdır.

Ali ŞEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır