kapat

27.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ata'nın yatına hayran oldular
Amerikalılar'ın "yüzen tarihi saray" dediği yatın günlük kirası 40 bin dolar

İLK kez Atlantik aşırı bir yolculuğa çıkarak ABD'ye giden Atatürk'ün yatı Savarona, Karayibler'de ünlü modacı Valentino ve konuklarıyla yeni binyılı karşıladıktan sonra Miami'ye döndü. Savarona Miami'de medyanın ilgi odağı haline geldi. Basın tarafından, "yüzen tarihi saray" diye nitelenen yat, haftalarca Atatürk'ün filmleriyle birlikte televizyonlara konu oldu. Savarona'nın iç dekoru ve mobilyaları da hayranlık uyandırdı.

Başkan adayı, eski Teksas Valisi George Bush Jr.'ı da ağırlayan Savarona, programına Miami'de devam ediyor. Tarihi yat bu kez de dünyanın en büyük yolcu gemilerinin sahibi olan Micky Arison'a hizmet verdi.

Arison yeni inşa ettiği 20 bin kişilik basketbol stadyumunun açılışını Miami Heads basketbol takımıyla birlikte Savarona'da kutladı. Kahraman Sadıkoğlu, Miami'de bulunan Türk dostlarına kurban bayramı nedeniyle yatta bir davet verdi.

300 kişilik davete Miami'de bulunan Türk işadamları Ali Çiftçi, Murat Ercan, Bülent Eczacıbaşı, Mustafa Taviloğlu, Erdoğan Demirören ve eşleri de katıldı.

Arzu DURAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır