kapat

27.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kızıl İmamcı Ziya 4.5 trilyon batırdı
Kızıl İmamcıların ileri gelenlerinden Ali Ziya Sesel, zengin aile kızlarından edindiği 4.5 trilyonluk kara serveti borsaya kaptırdı

ADNAN Hoca'nın müritlerinden olan Serhan Çevik, 1992 yılında tarikattan ayrılıp "Kızıl İmam" adını aldı ve kendi grubunu kurdu. Onu takip edenler arasında bacanağı Ali Ziya Sesel de vardı. O zamanlar İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencisi olan Sesel, bu grubun diğer elemanları gibi zengin genç kızların maddi olanaklarından yararlanarak gittikçe zenginleşti.

YASAKLANDI
Aradan geçen yıllar içinde 4.5 trilyonluk bir servet edinen Sesel, borsada oynamaya başladı. Ancak, bir süre sonra manipülasyon yaptığı belirlenen Ali Ziya Sesel'in işlem yapması yasaklandı. Bunun üzerine farklı yöntemler denemeyi kafasına koyan Sesel harekete geçti.

KORKTTU
Alternatif Menkul Kıymetler A.Ş. ile anlaşan Ali Ziya Sesel, ilk önce servetini bu kurum aracılığıyla değerlendirmeye başladı. Fakat parası arttıkça vergi ödemekten ve "Nereden buldun?" sorusuna cevap verememekten korkan Kızıl İmamcı, servetini küçük parçalara ayırdı. Yurtdışında pek tanınmayan iki bankaya, akrabaları adına 2 adet fon hesabı açtıran Sesel, parasını bu şekilde işletmeye devam etti.

YÜKSEK ALDI DÜŞÜK SATTI
Alternatif Menkul A.Ş'de görevli Banu Arzu Aydın'ın da bir kısmını hallettiği işlemler sonucunda, Sesel'in hisse senetleri yüksek fiyattan alınmış, düşük fiyata satılmış gibi gösterildi. Gerçekte, Kızıl İmamcı Ali Ziya Sesel, hem daha çok para kazanıyor, hem de vergi ödemekten kurtuluyordu. Öte yandan, aracı kurumdan da zengin portföyüne dayanarak kredi çekiyordu.

İŞLER SARPA SARDI
Ancak, işler sürekli yolunda gitmedi. Sesel'in yatırım yaptığı hisseler gerçekten de değer kaybetti ve bütün servet kısa sürede battı. Ali Ziya Sesel, parasını kaybedince kurumdan çektiği kredileri de ödemedi ve ortadan kayboldu.

Bu sırada, aynı işlemi bazı müşteriler için daha yapan ve kurumu da zarara uğratan Banu Arzu Yamak, gözaltına alındı. Savcıya ifade veren Banu Arzu Yamak dana sonra serbest bırakıldı ve kimseden şikayetçi olmayan Ali Ziya Sesel gibi ortadan kayboldu.

İhsan DEMİR-Salih AYDIN-Tolga ATAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır