kapat

27.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'GAP, Antep'e güç katacak
SPK Başkanı Mengütürk, GAP'ın Antep'in sanayisine itici bir güç olacağını söyledi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Muhsin Mengütürk, Gaziantep'in, GAP'tan da güç alarak, gücüne güç katacağı inancını taşıdıklarını bildirdi.

Mengütürk, yaptığı açıklamada, Gaziantep'in tarihte ve günümüzde önemli bir ticaret ve iş merkezi olduğunu belirterek, "Yakın sosyal ve kültürel ilişkilerin yanı sıra girişimcilik ruhunun etkisiyle, kent, bölgede gerek sanayi ve ticarette, gerekse hizmetler alanında önder konumuna gelmiştir" dedi.

KITASAL BİRLEŞME
Günümüzde şirketlerin bölgesel, hatta kıtalar arası birleşmelere gittiklerini, elektronik ticaretle tüketicilere evinden bile ulaştıklarını ancak, Türkiye'nin bu noktada oldukça geciktiğini vurgulayan Mengütürk, "Bu konuda artık daha hızlı davranılmasında yarar vardır. Gaziantep, bulunduğu bölgenin lideri olarak, rekabet gücünü artırıcı girişimlerde öncü olmalı" diye konuştu.

Türkiye imalat sanayii geneline bakıldığında Gaziantep'in gıda, tekstil, kimya-plastik ve metal-makine sanayiilerinde ön sıralarda yer aldığına işaret eden SPK Başkanı, "Biz, Gaziantep'in GAP'tan da güç alarak, gücüne güç katacağı inancındayız" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır