kapat

27.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dans ederek hisse satıyor
Dünyanın en fazla kazanan kadın yöneticilerinden World Online'ın Yönetim Kurulu Başkanı Nina Brink, şirketin halka arzı için varını yoğunu ortaya koydu

1998 yılında Hollanda'da kurulan World Online (WOL), şirketler arası ticaret alanında faaliyet gösteren portallar arasına girebilmek için büyük bir atılım içerisine girdi.

WOL, 18 Mart'ta Amsterdam'ın Okura Oteli'nde verdiği davette, şirket hisse senetlerinin halka arzı kutlandı. Business Week'in araştırmasına göre, davete sektörün önde gelen yöneticilerinin yanısıra 700'den fazla broker da katıldı. WOL, toplam 2.9 milyar dolar değerinde hisse senedini satışa sundu. Satışların yapıldığı Amsterdam borsasında ilk gün satışa sunulan 64 milyon hissenin 57 milyondan fazlası satıldı. Böylece Hollanda'da çok kısa bir geçmişe sahip olan WOL, ülkenin en önde gelen kuruluşlarından biri oluverdi.

Haberde şirketin kurucusu ve aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı Nina Brink'in WOL'u, Avrupa'nın Amerikan Online'ı yapmakta kararlı olduğu bildirildi. Uzmanlar Brink'in hisse senetlerinden gelecek nakitle, Avrupa'da bölgesel güce sahip farklı internet servis sağlayıcılarını şirketine dahil edeceğini tahmin ediyorlar.

46 yaşındaki Nina Brink çok başarılı bir iş kadını. Koleji bitirdikten hemen sonra Epson'da iş hayatına atılan Brink, daha sonra kariyerini National Semiconductor çip üreticisinde sürdürdü. 30 yaşında, otuz milyon dolarlık bir servet edindiğini belirten Brink işini para için yapmadığını, zaten istediği herşeye sahip olduğunu sözlerine ekledi. Anlaşılan o ki, Brink'in amacı Avrupa'nın en büyük portalını ortaya çıkarmak.

Avrupa internet servis (İSS) sağlayıcılarının hisse senedi değerleri

İSS şirket adı Hisse senedi değeri
Affinity Internet Holding (İng.)68.80 dolar
Freeserve (İng.) 7.25 dolar
Terra Networks (İsp.) 80.40 dolar
Libertysurf (Fr.) 64.00 dolar
World Online (Hol.) 31.20 dolar


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır