kapat

27.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Önce nişan sonra nikah'
Özelleştirmeden sorumlu Devlet Bakanı Yalova, birleşmeye hazırlanan Koç, Sabancı, Doğuş ve Çukurova gruplarının özelleştirilecek THY ile nişanlanabileceğini söyledi

ASTANA- Hükümetin özelleştirmeden sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova, birleşmeye hazırlanan Koç, Sabancı, Doğuş ve Çukurova gibi büyük holdinglerin patronlarına, "Gelin nikahınızı ben kıyayım" çağrısı yaptı. Birleşme formülünü "Önce nişan sonra nikah" olarak özetleyen Yalova, Haziran- Eylül aylarında özelleştirilecek Türk Hava Yolları ile nişan töreninin yapılabileceğini açıkladı. Yalova ayrıca yüzde 15'i halka arz edilen TÜPRAŞ özelleştirmesinin örnek bir model oluşturduğunu ve toplum tarafından benimsendiğini belirterek, aynı modeli THY'nin özelleştirilmesinde de deneyeceklerini açıkladı. Yalova, TÜPRAŞ'ın halka arzından dolayı 1 milyar dolar gelir beklediklerini bildirdi.

Yalova, patronlara yaptığı nikah çağrısını şöyle anlattı: "Sabancı, Koç, Doğuş, Çukurova gibi büyük grupların birleşme hazırlıkları içinde olduğunu görüyoruz. Gelsinler ben onları evlendireyim. Önce onları nişanlayayım sonra nikahlarını kıyarız. Biliyorsunuz toplu sünnet dönemi geçti, şu anda toplu nikah dönemini yaşıyoruz. Bunun gereklerini yerine getirmek durumundayız."

Yalova, patronları özellikle evlenmeye davet ederken, önerilerini şöyle sıraladı:

1- Bankacılıkta sinerji yaratacak birleşmeye gitmek zorundadırlar. Mevcut bankaların yabancı bankalarla rekabete hazır olmaları gerekir. .

2- Gelsinler havayolu alanında birleşsinler. Büyük havayolu şirketleri ittifak içinde THY ile evlenmeyi hayal ederken bizim yerli kuruluşlarımızın buna seyirci kalması ulusal ekonomimiz açısından kayıp olur.

Şamil TAYYAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır