kapat

27.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bill Clinton'a dublör uçak
Clinton, Pakistan'a üzerinde amblem olmayan bir uçakla gitti. Başkanlık uçağını ise önceden boş gönderdi

AMERİKA Başkanı Bill Clinton'ın görülmemiş güvenlik önlemleriyle geçen iki saatlik Pakistan gezisinde 5 limuzin ve 5 Clinton dublörü kullanıldı. Amerika'nın ciddi gazetelerinden Washington Post'a göre Clinton, Pakistan'a üzerinde hiçbir işaret bulunmayan bir uçakla gitti. Dış gezilerde kullandığı ve üzerinde United States of Amerika yazan Başkanlık uçağı ise, herhangi bir terörist saldırıya karşı, önden ve içi boş olarak gönderildi.

KÜÇÜK BİR JETE BİNDİ
Hindistan'ın Bombay kenti havaalanından ayrılışında düzenlenen törende Başkan, ABD'nin Yeni Delhi Büyükelçisi'yle dev bir C-17 Amerikan askeri nakliye uçağının önünde kucaklaştıktan sonra gözden kayboldu. Clinton, bu nakliye uçağının arkasında bulunan ve üzerinde "United States of America" yazan resmi uçak yerine, yanda duran ve üzerinde hiçbir yazı olmayan küçük bir jete bindi ve İslamabad'a uçtu.

Pakistan'a indiğinde ise 5 limuzin ve 5 dublör Clinton, Başkan'ın korumasında yer aldı. Her limuzinde bir Clinton dublörü vardı. Hangisinin gerçek Clinton olduğu anlaşılamadı. Kasım ayında Türkiye'ye yaptığı gezide de Başkan, arka arkaya giden iki limuzinden birinde yolculuk etmiş, Clinton'ın içinde bulunduğu aracın hangisi olduğu sır gibi saklanmıştı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır