kapat

27.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Amerika Putin'e kuşkulu bakıyor
ABD seçimleri Putin'in zaferine kesin gözle bakıyor ama Putin'in ekonomik reformları nasıl yapacağından kuşkulu

RUSYA'DA halen başkan vekilliği görevini yürüten Vladimir Putin'in kazanmasına kesin gözüyle bakılan başkanlık seçimi dün yapıldı. Ülke çapında oy sayım işlemleri devam ederken kesin bir sonuç açıklanmadı. Seçimlere katılım beklendiği gibi düşük oldu ve kayıtlı 108 milyon seçmenin yüzde 50-55'i oy vermeye gitti. Katılımın yüzde 50'den düşük olması durumunda seçimler iptal edilerek ikinci tura gidilecekti.

ABD yönetimi ve finans çevreleri Rusya'da global sistemle ve uluslararası piyasalarla uyumlu bir yönetim görmek istedikleri halde, Putin önderliğindeki Rusya'nın yabancı yatırımcıları çekebilecek ekonomik ve siyasi ortamdan uzak olduğuna inanıyorlar. Yabancı gözlemcilere göre Putin, Rus piyasalarına kuşkuyla bakan uluslararası yatırımcıları ikna etmek zorunda. Bunun için de IMF'le ilişkilerini sağlamlaştırıp IMF'ye ve yabancı yatırımcılara güven vermesi gerekiyor.

Bu güvensizlik geçen Eylül'de 4.5 milyar dolarlık IMF programının rafa kaldırılmasına neden olmuştu. IMF başkan yardımcısı Stanley Fisher da Rusya'daki seçimlerin ekonomik istikrar yolunda bir adım oluşturması gerektiğini söyledi.

Zeyno BARAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır