kapat

27.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Fırat suyuna karşı ABD'den mali yardım
Suriye ve İsrail anlaştı: Suriye suyu Fırat'tan alacak, Amerika da Suriye'ye vereceği 45 milyon dolarlık yardım paketinden Türkiye'ye de
para verecek

AMERİKA Başkanı Bill Clinton, geçen Aralık ayında kopan Suriye-İsrail görüşmelerini yeniden canlandırmak için dün İsviçre'nin Cenevre kentinde Suriye lideri Hafız Esad ile görüştü. Beyaz Saray yetkilileri, zirvede Clinton'ın Esad'a vereceği "iyi haberleri" açıklamazken, İsrail ve Suriye'nin iki hayati konu üzerinde anlaşmaya vardığı belirtildi.

İsrail Ordu Radyosu'nun bildirdiğine göre, Suriye, ihtiyacı olan suyu Ürdün nehrinin kollarından değil, Türkiye'den doğan Fırat nehrinden alacak. Türkiye verdiği bu taviz karşılığında Amerika'dan mali yardım alacak.

Geçen hafta, Amerikalı yetkillerden, Suriye ile İsrail barış imzalarsa Amerika'nın 45 milyar dolarlık bir yardım paketi sunacağı haberi sızmıştı. Türkiye'nin de, Suriye'ye daha fazla su verme karşılığında bu yardımdan pay alacağı anlaşıldı. Amerika'nın 45 milyar dolarlık yardım paketinin içinde İsrail ve Suriye'ye ekonomik ve askeri yardım büyük payı oluşturuyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır