kapat

25.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Hiç farketmez

Leeds G.Saray'a rakip olur mu?

G.Saray'a yarı finalde rakip olabilecekleri arasında en tehlikelisi bence Celta Vigo'ydu. Çok sağlam bir takımdı çünkü. Elendiler. Onun ötesinde yarı finaldeki rakibin kim olacağı beni gerçekten fazla ilgilendirmiyor. Çünkü ben G.Saray'ın final oynayacağını ve bunu da kazanacağını düşünüyorum. Böyle olunca rakibin yarı finalde veya finalde gelmesi pek farketmez. Geri kalanların içinde G.Saray'ın geçemeyeceği tek takım yok. G.Saray, tarihinin en büyük kadrosunu yakaladı. Hiç şüpheniz olmasın, kazaya uğramayıp Şampiyonlar Ligi'nde devam etseydi, orada da yarı final final oynayacaktı.

* Mallorca maçın'ı nasıl buldunuz?

G.Saray'ın büyüklüğünün en büyük kanıtı Mallorca maçı. Bu takımın savunması dillere destan. Ve Mallorca Ajax'ı, Monaco'yu savunmasıyla geçmiştir. Bu savunmaya G.Saray, Mallorca'da 4 attı. Adam 4 yiyen takımını değiştirdi, yeni gelenlere en az 8 atardı. Atamayışları Mallorca'nın başarısı değil. G.Saray hücum adamlarının artık beceriksizlikleri de diyemiyorum. Öyle pozisyon ki artık beceri de gerekmiyordu atmak için, kısmetsizlikleri. İlk Mallorca maçında olması gereken en doğru vuruşları yaptılar. Bu kez olabilecek en yanlışları! O yüzden ucuz kurtuldu Mallorca.

Ve düşünün G.Saray'ın -dost düşman kabul etmiş- en güçlü yanı ortadaki 3 bücürler denen adamları. Okan, Emre ve Suat. Bunların müthiş presiyle G.Saray ayakta duruyor. Bunların ikisi yok. Bunların yedeği olabilecek Ümit de yok. Ama tribünden bu eksikliğin farkında olan da yok. İşte büyük takım. Böyle olunca da bu takım hakettiğini almalı.

* Fener maçı ne olur? Herkes G.Saray'ı favori görüyor.

G.Saray camiasında bu hava ne yazık ki var. Aslında yadırgamıyorum. Bir yanda UEFA şampiyonluğuna oynayan bir takım. Öbür yanda UEFA'ya girebilme mücadelesi veren, bunu da başaracağı şüpheli olan bir başka takım. Özellikle Sami Yen'deki 4-0'lık yenilgiden sonra, G.Saray camiası Fenerliler'in ağzını kapayacak müthiş bir fark bekliyor. Ve bu da G.Saray'ın tarihindeki en stressiz olması gereken Fener maçına büyük stres yüklüyor.

Bu, Terim'e de, futbolculara da haksızlık. Bir yanda kaybedecek bir şeyi olmayan ve kulüp yönetimi tarafından onur mücadelesi yaptıkları ilan edilen takım var. Bu çocuklar Fener ya da bir başka takımdaki geleceklerinin biraz da bu maçtaki performanslarına bağlı olduğunu biliyorlar. Bu yüzden gerçekten bir ölüm-kalım mücadelesi yapacaklar.

* Kongre ne olur?

Kongre başlamadan bitti. Faruk Süren kazandı. Alp Yalman'ın 500 blok oyu varmış. Ona bunu inandıranlar son futbol kongresinde de 100 blok oyu olduklarına inandırmışlardı, 5 oyu çıktı. Alp Yalman kampanyaya katılmakta, yapacaklarını anlatmakta geç kaldı. Çok önemli basın toplantısı, yarı final coşkusunu anlatan cuma gazetelerinde kaynadı, gitti. Bugün kongreye neredeyse saatler kalmış, daha hala kadrosu belli değil! Şimdi bu vaziyette G.Saray'ı futbolda tarihinin en büyük başarılarına ulaştıran Faruk Süren yönetiminin devrilmesi mümkün olabilir mi?

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır