kapat

25.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Banvit
CİĞERLİ KÖFTE
MALZEMELERİ
5 kişilik

* 125 gram karaciğer
* 125 gram akciğer
* 1 adet kuzu yüreği
* 250 gram kıyma
* 1 su bardağı ince bulgur
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* Tuz, karabiber, kırmızıbiber
* Köfte baharı

HAZIRLANIŞI:
Karaciğeri, akciğeri ve yüreği kıyma gibi çektirin. Bir kapta kıyma ile karıştırın. Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve köfte baharını ekleyin. Bulguru ilave edin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlak ve yassı şekil verin. Köftenin ortasına parmak bastırarak, çukur oluşturun. Kaynar suda köfteleri haşlayın. Kevgire aktararak, suyunu süzün. Tereyağını küçük bir kapta eritin. Biber salçasını ekleyin. Salçalı tereyağını 1-2 kez çevirdikten sonra servis tabağına dizdiğiniz köftelerin üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır