|
CİĞERLİ KÖFTE
MALZEMELERİ
5 kişilik
* 125 gram karaciğer
* 125 gram akciğer
* 1 adet kuzu yüreği
* 250 gram kıyma
* 1 su bardağı ince bulgur
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* Tuz, karabiber, kırmızıbiber
* Köfte baharı
|
HAZIRLANIŞI:
Karaciğeri, akciğeri ve yüreği kıyma gibi çektirin. Bir kapta kıyma ile karıştırın. Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve köfte baharını ekleyin. Bulguru ilave edin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlak ve yassı şekil verin. Köftenin ortasına parmak bastırarak, çukur oluşturun. Kaynar suda köfteleri haşlayın. Kevgire aktararak, suyunu süzün. Tereyağını küçük bir kapta eritin. Biber salçasını ekleyin. Salçalı tereyağını 1-2 kez çevirdikten sonra servis tabağına dizdiğiniz köftelerin üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|