kapat

14.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yanardağ ateşinde Dante Kebabı
Levent'teki Dante Ocakbaşı, zengin mönüsü, modern dekorasyonu ve özenli servisiyle adından söz ettiren kaliteli bir et lokantası

ÇOK özlemiştim Papermoon'u... Dante'de randevum olmasına rağmen akşam üstü barına uğradım. Denenmek için alınan Neslihan Bahçeci, kapıda gülen gözleriyle karşıladı beni. Belli ki Melisa kızı sevmiş ve Neslihan, denenen birçok kızın arasından seçilerek işe başlatılmış. Ben demiştim, bu iş olur diye... Artık Melisa ile Neslihan karşılayacak Papermoon'da sizleri... Sonra birisi gündüzcü, diğeri gececi olur.

Neyse, Papermoon'un barı yine tıklım tıklımdı. Herkes oradaydı. Zaman geçtikçe kalabalık arttı. Biz sohbetimizi bu kez barda yaptık. Doktor lakaplı barmen hasta olduğu için yoktu. Piyasa masaları kapanın elinde kaldı. Yasemin Kozanoğlu da oradaydı. İş görüşmesi yapmak için gelmiş. Daha tanıdık bir çok kişi vardı.

ORTAM PIRIL PIRIL
Papermoon'u güzelliğiyle bırakıp, çok önce söz verdiğimiz ama bir türlü gidemediğimiz Dante kebapçısına gittik. Ne ilginç değil mi? Dante... Nereden esinlendiğini sordum benim çok eski dostum mekan sahibi Ayten Oğraş'a ama kızı Pelin Günaydın cevap verdi. Ana-kız işin başındalar. O yüzden Dante, bir kebapçıdan çok farklı bir görünümde. Kadın elinin değdiği bir yer nasıl olursa öyle düşünün Dante'yi... Farklı dekor, pırıl pırıl bir ortam, lezzet ve kalite. Tabii ki en önemlisi güleryüz var...

Pelin Günaydın, Dante'nin bir yanardağ, volkan olduğunu, ayrıca yurt dışında Dante's diye et lokantaları zinciri bulunduğunu belirtti. Pelin böyle söyleyince hemen aklıma 'Dante's Peak' adlı film geldi. Başrollerini Pierce Brosnan ve Linda Hamilton'un oynadığı film çok ilginçti. Dante Yanardağı'nı anlatıyordu. Herhalde Ayten ve kızı Pelin Günaydın, Dante Yanardağı'nın ateşinde pişen kebabı düşünmüş olacaklar ki, mekanın adını Dante koymuşlar.

Açık adresi, Zambak Sokak, Numara: 2, 3 Levent... Tarifi ise Yapı Kredi Plazaları'nın arkasından Tike Kebapçısı'ndan Le Select Restoran'a gider gibi gidiyorsunuz. Le Select'i de geçtikten sonra ilerideki yuvarlakta sağ köşede Dante kebapçısını görüyorsunuz. Tel numarası; (0212) 284 72 11- 284 72 13...

HAZİRAN'DA AÇILDI
Kocaman bahçe içinde bir villa Dante... Kapıdan içeriye girince kendinizi bir kebapçıya girmiş gibi hissetmiyorsunuz bile... Barı ve modern dekoruyla gerçek bir et lokantası gibi...

Geçtiğimiz yaz sezonunda (2 Haziran) açılan Dante Ocakbaşı, leziz yemekleri ile kısa zamanda adından sıkça sözettirdi. İstanbul'un gözde semtlerinden Levent'te dev işmerkezlerine ve kulelere birkaç adım uzaklıktaki bir konumda bulunan Dante Ocakbaşı, minimalist bir anlayışın hakim olduğu özgün ve özenli dekorasyonuyla, ayrıca birbirinden lezzetli mutfağıyla damak tadına düşkün olanlara güzel lezzetleriyle farklı bir ocakbaşı keyfi yaşatmayı hedeflemiş. 300 kişilik bahçesi tower'lar arasında bir vaha görünümümde, dinlendirici etkisiyle stressiz bir ortam var.

Ayrıca 300 kişilik kimsede olmayan egzotik bahçesinde yedi meyve ağacı ve bol yeşillik bulunuyor. Bu yaz için bahçeye güzel bir bar yapılıyor. Ayrıca bahçede çok güzel bir çocuk bahçesi mevcut. Özellikle Cumartesi-Pazar çocuklarınızla gidebilirsiniz. Eminim çok keyif alacaklar.

Dante Ocakbaşı'nın iç mekanında, iki salonu mevcut olup üst katındaki bölümünde özel iş yemekleri ve davetlerin yapılabileceği 40 kişilik güzel bir salonu var. Alt salonu 120 kişilik ve güzel bir ambiansı var.

Masanıza oturur oturmaz şef Kamber Şahin ilgileniyor sizinle. Hemen mezelerle sıkmamak için önceden soruyor istediklerinizi. Emrivaki yapmıyor yani... Ben tabii her zaman olduğu gibi, fazla meze yememek için direk kebap diyor, hemen kebap istiyorum... Leb demeden lebleyi anlayan şef Kamber, sıcacık çöp şişle birlikte misafirlerimize de uygun mezeler getiriyor masaya. Ama Bekir Usta'nın yaptığı birbirinden ilginç mezeler; topik, börülce, fava, havuç tarator, Bombay pilaki, zeytinyağlılar, kabak borani, Meksika fasülyesi, Antep dolma, tavuk salatası, mantar salatası vb.

ÇÖP ŞİŞ KEYFİ
Ben hiçbirine bakmıyorum. Yumuşacık olan, sıcacık çöp çişlerimi lavaşa sarıp yemeye başlıyorum.

Hemen gözünüzün önündeki ocakbaşında pişen kabaplerin kokusu nefis... İki usta, siparişleri yetiştirmek için harıl harıl kebap yapıyor. Onları izlemek bile zevkli vallahi. Anne Ayten ile kızı Pelin masalarda misafirleriyle tek tek ilgileniyor. İçersi bir-iki masa dışında dolu...

Bu arada şef Kamber masaya sıcak mezeleri getirmeye başlıyor. Patlıcan söğürme, abugannuş, sıcak humus... Ben yine şefin gözlerine bakıp, kebap diyorum.

Dante'nin hergün ayrı bir special kebabı varmış. Kebapları Adanalı Murat Usta ve Antepli Yusuf Usta yapıyormuş. Karışık kebap tabağı çok güzeldi. Bunun sebebini sorduğumda ise etlerin zırhla kıyılmasıymış.

Dante Yanardağı'nın ateşinde pişirildiği düşünülen speacial çeşitler arasında özellikle Dante Tavuk, Saray Kebabı ve Dante Speacial var.

Kebaplar bitince sıra tatlılara geldi. Ama ne tatlılar. Özel Hintistan cevizli kaymaklı yoğurt tatlısı, Hatay usulü künefe ve çukulatalı sufle...

En sonunda Dante'den kalkmak için vinç gerektiğini düşündük. Öyle lezzetli kebaplar yedik, öyle güzel sohbet ettik ki, gece saat 24.00 olmuştu bile... Daha gezecek çok yer, çok kulüp var diyerek Dante'den ayrıldık, Le Cigare'a gittik...

Le Cigare
Ben Los Angeles'teyken bu İstanbul'a birşeyler olmuş. Giderken haftaiçleri boş bıraktığım mekanlar, şimdi tıklım tıklım doluydu. Le Cigare da bunlardan biri. İçeriye girince bir tane boş yemek masası göremedim. Hemen aşağıya bara yöneldim. Orası da doluydu. Ben her zaman olduğu gibi köşe masama gidip, misafirlerimle oturdum. Yarım saat içinde Le Cigare'ın barında ayakta duracak yer kalmadı. Güzel güzel kızlar dans ediyor, yoğun sohbet-muhabbet yaşanıyordu. Le Cigare'ın ortakları Sabi Totah, Ari Acıman ve Abdullah Oğuz tam takım halinde oradaydı. Sabi ile iki ortak arasındaki buzlar erimiş, işletmenin yönetimi tekrar Sabi'ye verilmiş. Bence de doğru olan bu. Sabi, diğer ikisine göre daha gır gır, şamata bir adam. Ari ile Abdullah biraz ağırlar. Onun için müşteriyle fazla ilgilenimiyorlar. Sabi öyle mi, herşey var adamda. Hiç alınmıyor, darılmıyor, herkesi memnun etmeye çalışıp kimi zaman bir garson gibi servis bile yapıyor. Aferin Sabi'ye... Ayrıca hiç gocunmuyor, gittiği her gece kulübünde kıskançlık yapmıyor. En son Dedikodulu Meyhane'ye gidip, davul bile çalmış, göbek atmış. Yani 'Aaaa, orası benim mekanım değil, gitmem' demiyor.

Aslında uyanık, gittiği mekanları hem kontrol ediyor, hem de adam topluyor. O yüzden de Le Cigare hafta içi bile doluyor.

Tel: (0212) 279 86 98-99

Şaziye, Arsız oldu
İstanbul'da meyhane modası aldı başını gidiyor. Dedikodulu Meyhane ile başlayan fırtınaya şimdi bir yenisi daha eklendi. Adı: Arsız Meyhane... Eski Şaziye yani... Yılların Şaziye'si bundan böyle Arsız Meyhane olarak hizmet sunacak. Şaziye, 16 Haziran'da Bodrum'da Kenan Doğulu ile coşturmaya devam edecek. Baltalimanı'ndaki yazlık Şaziye de bu yazdan itibaren Arsız Meyhane olarak hizmet verecek.

Ben Los Angeles'teyken yapılmış Arsız'ın açılışı. Balık Ayhan Grubu ve Ümit Sayın'ın sahne aldığı mekanda Burak Kut, Ozan Doğulu, Ali Güven ve vokalist Cem Öcal yakın arkadaşları Ümit Sayın'ı dinlemeye gitmişler. Arsız'da bir de dansöz Asena göbek atmış. Oh, keyfe bak. Gece dolaşan muhabir arkadaşımız Mustafa Deryahan'ın çektiği fotoğraflara bakılırsa Asena, Burak Kut'un masasından hiç ayrılmamış.

FİKS MENÜ 20 MİLYON
Şaziye'nin ortağı ve işletmecisi olan Nidem Binler, bu konuda "Mart başından itibaren ülkemizin şartlarına uygun eğlence şekli olan yemekli meyhane anlayışını 'Arsız' olarak biz de devam ettiriyoruz" diyor. Arsız, Şaziye kalitesi ve Şaziye personeli ile kapıdan mutfağına aynı titizliğini sürdürüyor.

Arsız'da program, 22.00'da fasılla başlıyor. Gece yarısı 24.00'de canlı müzik ile Asena sahneye çıkıyor. Daha sonra 01.00'da sezon boyunca dönüşümlü olarak Rober Hatemo ve Ümit Sayın sahne alacaklarmış. Fiyat, 20.000.000 TL. Limitsiz yerli içki ve yemek dahil.

Tel: (0212) 288 67 71-72

Bu arada hepinizin Kurban Bayramı'nı kutlar, büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öperim.

Mekanlarla ilgili şikayetlerinizi bildirin
GİTTİĞİNİZ mekanlar; restoranlar, barlar, cafeler, balıkçılar neresi olursa olsun... Buralarla ilgili herhangi bir şikayetiniz, memnun olmadığınız bir durum, kazık olayı olursa lütfen bana bildirin. Şikayetçi olduğunuz o mekanla ilgilenir, gerekli cevabı veririm.

Faks: (0212) 502 81 03 Kenan Erçetingöz


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır