kapat

14.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yufkalı Ciğer
MALZEMESİ
*750 gr kuzu ciğeri
*1 su bardağı un
*1 su bardağı Riviera zeytinyağı
*1 demet dereotu ve maydanoz
*1 kahve kaşığı kırmızı pul biber ve karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 adet yumurta
*6-8 adet yaprak (asma, pazı veya marul)
*1 adet yufka
*1 çay bardağı yoğurt

HAZIRLANIŞI
Zar gibi doğranmış ciğerleri unlayın.Zeytinyağını tavada, orta ateşte kızdırın. Kızgın yağda ciğerleri öldürün, süzerek alın.Kıyılmış dereotlarını, maydanozları, kırmızı biberi, tuzu, karabiberi ciğere ekleyin. Yumurtaları da kırarak malzemeyi karıştırın.Yağlanmış fırın kabına yaprakları döşeyin.Yufkayı dört eşit parçaya bölün. Her bir parçanın yanlarını keserek kare formunu verin.Kare yufkaları kaselere yayın. Hafif bastırıp kasenin formunu almasını sağlayın. Ciğerli karışımı kaseye doldurun. Yufkayı üzerine kapatın. Kaseyi tepsideki yaprakların üstüne ters çevirerek oturtun. Kaseyi alın.Yufkaların üzerine yoğurt sürün. Kırmızı biber serpiştirin, fırına verin. Yufkalar kızarınca fırından alın.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır