kapat

14.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Lara yine ağlattı
Mavi Çarşı'da meydana gelen molotoflu saldırı sonucu çıkan yangında hayatını kaybeden 13 kişi, teröre lanet okunarak gözyaşları ile anıldı

Göztepe'deki Mavi Çarşı'da, bir yıl önce bölücü teröristlerin molotofkokteylli saldırısı sonucu çıkan yangında yaşamını yitiren 13 kişi dün düzenlenen törenle anıldı. Katliamın birinci yıldönümünde Mavi Çarşı önünde toplanan aileler, yanlarında getirdikleri çiçekleri gözyaşları içinde bırakırken, bina önüne konan 13 karanfil aileleri bir kez daha hüzünlendirdi. Olayda ölen 13 kişi için 13 karanfilin bırakıldığı binanın önü bir anda çiçek bahçesine döndü. "Sizi unutmadık" yazılı dövizin önüne bırakılan çiçeklerin içinde en hüzün verici olanı ise olayda annesini kaybeden minik Lara'nın çiçeği oldu. Yakınlarına sarılarak ağlayan Lara Şahinöz, annesini çok özlediğini belirterek, "Keşke bu olay olmasaydı ya da annem kurtulsaydı. Annemi çok özlüyorum. Her akşam gelecekmiş gibi bekliyorum" dedi.

ANNENİN FERYADI: İÇİM YANIYOR
Katliamda hayatını kaybeden Filiz Soydemir'in annesi Fatma Soydemir "Kızımı kaybettim. O günden beri içim yanıyor. Bir senedir ağlıyoruz" derken, İlknur Keleş'in annesi Nurten Keleş ise acısını şöyle dile getirdi: "Kızım o gün Filiz Soydemir ile birlikte alışveriş için evden ayrıldı. Akşam olduğunda Mavi Çarşı'nın kundaklandığı haberini televizyondan öğrendik. Kızım gelmeyince merak edip araştırmaya başladık ve kızımın katliamda can verdiğini öğrendik. O zamandan bu yana ağlıyoruz."

Mağdur ailelerin avukatı Kemal Aytaç da acılarının henüz çok yeni olduğunu söyledi. Aytaç "Kaybettiğimiz 13 canın senesi sebebiyle burada bulunuyoruz. Böyle bir saldırıyı kınıyoruz" dedi.

BELEDİYEYE DAVA AÇILDI
Öte yandan, olayda hayatını kaybeden Ortadoğu Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Ümit Akyürek'in eşi ve 2 çocuğu Mavi Çarşı yönetimi, Kadıköy Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi aleyhine 35 milyar liralık manevi tazminat davası açtı.

İsail ERBEN- Saniye ERGÖNÜL (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır