kapat

14.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aslıtürk'e iade yolu
İngiltere ile güvenlik ve işbirliği anlaşması imzalanması konusunda fikir birliğine varıldı. Anlaşma ile uyuşturucu kaçakçısı Nurettin Güven ve Şişli Belediyesi eski Başkanı Gülay Aslıtürk'e de Türkiye'ye iade yolu açılacak.

Londra'da resmi temaslarda bulunan İçişleri Bakanı Sadettin Tantan dün görüştüğü İngiliz İçişleri Bakanı Straw'a Türkiye'nin önemle üzerinde durduğu terör, uyuşturucu ve mafya suçlularına ilişkin talepleri iletti. Tantan, İngiliz bakandan, PKK'nın yayın organı Medya TV'nin yayınlarının durdurulmasını ve halen Londra'da yaşayan uyuşturucu kaçakçısı Nurettin Güven'in yakalanmasını da istedi.

"GİZLİ ANLAŞMA VAR"
Görüşmede iki ülke arasında aranan suçluların yakalanması ve yargılanmasında büyük önem taşıyan güvenlik ve işbirliği anlaşmasının taslağını meslektaşına veren Tantan, "Bizim ülke dışından gelen kaçak insanlardan rahatsızlar. İnsan kaçakçılığını önlemek için her iki ülke de karşılıklı yardımlaşacaklar. Zaten iki ülke de gizli bir anlaşma içindeydi. Bu anlaşmanın içinde insan kaçakçılığı konusu da var" dedi. Jandarma Genel Komutanlığı Okullar ve Eğitim Komutanı Korgeneral Hakkı Kılınç ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Muhittin Kaya'nın da katıldığı görüşme sonrası Tantan ve beraberindekiler Scotland Yard'ın kriminal laboratuvarını gezdi. Türk heyeti ayrıca, insan ve mal kaçakçılığına ilişkin Başbakanlık Savunma ve Deniz Aşırı İlişkiler Koordinatörü Nick Gibbons'ı ziyaret etti.

Ünsal ERGEL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır