kapat

14.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Özelleştirme, rekabeti artırdığı için selamlıyoruz
Rekabet Kurumu Başkanı Tamer Müftüoğlu, kurum olarak özelleştirmelerde bazen gaz, bazen de fren görevi yaptıklarını belirterek, 'Özelleştirmenin rekabeti sağlayıcı gelişme göstermesi halinde gaz, rekabeti ortadan kaldırıcı nitelik arzetmesi halinde ise fren görevi yapıyoruz' dedi.

Müftüoğlu, özelleştirmelerin piyasalarda rekabeti arttırıcı bir gelişme yarattığını bu nedenle özelleştirmeyi selamladıklarını söyledi. Müftüoğlu, 2000 yılında özelleştirme açısından başarılı adımlar atılmasını son derece önemli gördüğünü belirterek şunları söyledi: 'Çünkü özelleştirme aynı zamanda bir toplum psikolojisi olayı. Toplumun buna güvenle bakabilmesi lazım. Özelleştirme, fevkalade önemli, şeffaf ve yasalara uygun bir şekilde yapıldığı takdirde toplumda güven sağlanacaktır. Ve hakikaten bu güvenin sağlanması sonucunda da 2000 yılında hedef alınan özelleştirme programının başarılı bir şekilde gerçekleştirileceğine inanıyorum.'

Müftüoğlu, yaptığı açıklamada özelleştirmenin felsefesi ve esprisinin rekabetçi bir ortamda teşebbüslerin çalışmasını sağlamak olduğunu belirterek, şunları söyledi: 'Onun için biz özelleştirmeyi, piyasalarda rekabeti arttırıcı bir gelişme olduğu için selamlıyoruz. Ayrıca, özelleştirmelerin Rekabet Yasası çerçevesinde gerçekleştirilmesine, özelleştirmenin gerçek hedefine ulaşması açısından çok önemli bir sigorta unsuru olarak görüyoruz. Zira bizim yasamız, hakim durum yaratıcı veya mevcut hakim durumu güçlendirici birleşme ve devralmaları yasaklıyor. Rekabet Yasası, özelleştirmenin gerçek ruhuna aykırı olarak yapılmasını, sadece satış amacıyla yapılmasını önleyen çok önemli bir sigorta fonksiyonu görüyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır