kapat

14.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
100 yıllık yasak kalkıyor
İngiliz hükümeti, bir asırlık geleneği yıkıyor; pub'ların 24 saat açık kalmasını öngören bir yasa çıkarıyor...

İNGİLTERE hükümeti, barların saat 23.00'te kapanmasını öngören 100 yıllık yasayı kaldırarak, ülkenin simgelerinden pub'ların 24 saat açık kalmasına izin veriyor. İngiliz polisine göre bu yasak olayları azaltmak yerine artırıyor. Pub ve barlara giden milyonlarca vatandaşın, bazen kapanma saatinden önce alelacele alkol tüketmesi, şiddet ve trafik kazalarını artırmaktan başka bir işe yaramıyor. Polisin bu yöndeki açıklamasını kabul eden İçişleri Bakanı Jack Straw da, isteyen pub'ların bütün gece açık kalmasını sağlayacak bir yasa tasarısının hazırlanmakta olduğunu belirtti.

SIKI KONTROL
İÇ İŞLERİ Bakanı Straw, bira ve alkol tüketiminin daha geniş bir zamana yayılacağını ve böylece istenmeyen durumların önüne geçileceğini ifade etti.

Tasarı, önümüzdeki ay yasaya dönüşecek. Yazın uygulamaya girmesi beklenen uygulama, öncelikle deniz kenarındaki merkezlerde başlayacak. Yeni kararla birlikte lisans alan tüm pub, gece kulübü, otel ve marketler 24 saat içki servisi yapabilecek. Ancak, hükümet 18 yaşından küçükleri pub ve barlara kabul edenler hakkındaki yaptırımları ağırlaştırmayı planlıyor.

Zafer ÖZTÜRK - LONDRA


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır