kapat

14.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Erkekler de selülit oluyor
Şimdiye kadar yalnızca kadınların korkuyu rüyası olarak bilinen selülitin, erkeklerin de başına geldiği anlaşıldı. Ancak başka bir isimle: Yağ bağlama

Fransa'nın başkenti Paris'teki Avrupa Hastanesi'nde yapılan bir araştırma sonucu, erkeklerde de sellülit olduğu ortaya çıktı. Ancak Doktor Dominique Redureau'nun başkanlığında yapılan çalışma, erkeklerin sellülitinin kadınlarınkinden farklı olduğunu gösteriyor. Kadınların selüliti yağ ve su birikiminden oluşurken erkeklerinki yalnızca yağdan oluşuyor.

REJİM VE SPOR ŞART
Redureau, erkeklerde meydana gelen selülit için "yağ bağlama" anlamına gelen "adipozite" teriminin kullanıldığını belirtiyor. Erkek selüliti, çoğunlukla karnın yan, arka ve ön bölümlerinde meydana geliyor. Ayrıca kaslı ve iri erkeklerin kalça kısımlarındaki etli lifler de yağlanarak kalçanın büyümesine neden oluyor. Dr. Redureau, "Erkeklerin de selülitten kurtulmak için düzenli ve bölgesel spor yapmaya ve rejime ihtiyaçları vardır" diyor. Haftada en az iki kez 45 dakika bisiklete binmek veya koşu yapmak, karın kaslarını çalıştırmak da şart.

DIŞ HABERLER


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır