kapat

04.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yeşil mercimekli bulgur pilavı
Malzemesi:(6 kişilik)
* 500 gr. bulgur
* 2 adet orta boy soğan
* 1/2 su bardağı zeytin yağı
* 1 adet orta boy patates
* 100 gr. kuşbaşı doğranmış kuzu eti
* 1 çay bardağı yeşil mercimek
* 1 litre et suyu
* 1 çay kaşığı pulbiber
* tuz

HAZIRLANIŞI
Bir tencerede mercimeği haşlayın. Ayrı bir yerde kuşbaşı eti, ince ince doğranmış soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar pişirin. Et suyunu ilave edin. 15 dakika sonra küçük parçalar halinde doğradığınız patatesleri koyun. 15 dakika sonra bulguru ve mercimekleri ekleyin. Karıştırıp tuzunu ve karabiberini koyun. Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dakika daha pişirin. Ateşi söndürdükten sonra tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kadar dinlendirin.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır