ALAADDİN Çakıcı'nın kardeşi Gençağa Çakıcı'nın vurulmasını azmettirdiği gerekçesiyle 14 yıl hapis istemiyle yargılanan küçük baba Onur Özbizerdik tahliye oldu.
İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Özbizerdik katılırken Kırklareli Cezaevi'nde tutuklu bulunan Adil Cesur getirilmedi. Duruşmada sanık avukatları Muammer Küçük ve İbrahim Avcı hazır bulundu. Mağdur tarafın katılmadığı duruşmaya avukatları da katılmadı.
Dünkü duruşmada söz alan ve 9 Aralık'tan bu yana Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'nde bulunan Onur Özbizerdik, Gençağa Çakıcı ile bir meselesi olmadığını belirterek, "Gençağa Çakıcı ile bir sene önce karşılaştığımızda sorunumuzun ağabeyi ile olduğunu bizzat kendisine söyledim. Kendisiyle herhangi bir sorunumuz bulunmadığını belirtti. Kendisine sorulursa bu durumu beyan eder" diye konuştu.
Özbizerdik'in suçsuzluğunu savunduğu ve tahliyesine karar verilmesini istediği üç sayfalık bir metnin dosyada bulunduğu belirtildi. Onur Özbizerdik'in avukatları Muammer Küçük ve İbrahim Avcı, delil durumuna göre müvekkillerinin tahliyesine karar verilmesini istedi.
İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, toplanan kanıtlar nedeniyle Onur Özbizerdik'in, tutukluluk nedenlerinin ortadan kalktığını belirterek tahliyesine karar verdi.
Mahkeme ayrıca Gençağa Çakıcı'nın yaralanmasıyla ilgili rapor alınmasına ve dinlenmeyen tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.