|
Limonlu Sufle
Malzemeleri (4 kişilik):
* 2 limon suyu
* 2 limon kabuğu rendesi
* 1/2 su bardağı süt
* Bir su bardağı krema
* 6 yumurtanın sarısı
* 1 su bardağı un
* 3 yumurta
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 5 yemek kaşığı tereyağı
* 1/2 su bardağı toz şeker
* Süslemek için yeteri kadar pudra şekeri
|
HAZIRLANIŞI
Limon suyu, limon kabuğu rendesi, süt, krema, toz şeker ve nişastayı bir kapta karıştırıp ısıtın. Başka bir kapta tereyağını eritip, unu tereyağına yedirerek karıştırın. Yumurta sarılarını da ilave edip karıştırarak koyulaştırın. Karışımın pürüzsüz bir kıvam almasına özen gösterin. Limonlu karışımla unlu karışımı kısık ateşte ağır ağır karıştırarak birbirine katın. Diğer yumurtaları başka bir kapta iyice çırpın, elde ettiğiniz yeni karışıma ekleyin. 3-5 dakika daha karıştırarak pişirdikten sonra sıcak bir karışım elde etmiş olacaksınız. Sufle kalıplarının içlerini yağlayıp şekerleyin, hamuru kaplara pay edin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirip üzerini pudra şekeri ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|