|
Peynirli sufle
MALZEMESİ:
* 250 gram beşamel sos
* 4 yumurtanın sarısı
* 6 yumurtanın akı
* 1 kaşık Dijon hardalı
* 60 gram gravyer peyniri
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 fincan un
Beşamel sos için:
* 1 su bardağı süt
* 2-3 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı un
* Arzuya göre bir miktar dövülmüş fındık
|
HAZIRLANIŞI:
Beşamel sos için, erittiğiniz tereyağına, karıştırarak unu ilave edin. Bir miktar dövülmüş fındık ekleyin, yine karıştırarak yavaş yavaş süt ilave edin. Ayrı bir kapta hafifçe çırpılmış yumurta sarılarını ilave edin. Yine karıştırarak bir süre sosu ateşte koyultun. Beşamel sos koyu bir krema kıvamı aldığında ateşten alıp, hardal ve rendelenmiş gravyer peyniri ilave edin. Ilınmaya bırakın. Sufle kaplarının içini yağlayın ve boşluk kalmayacak şekilde unlayın. Ilınan karışımı sufle kaplarına dökün. Isıtılmış, 200 derecedeki fırında 15-18 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|