kapat

12.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Kediye küpe ceza getirdi
İNGİLTERE'DE bir çift, kedilerine küpe taktıkları için para cezasına çarptırıldı. Bradford kentinde yaşanan olayda, Simon ve Melanie Whittaker çiftini ziyarete gelen bir arkadaşları, kedilerinin kulağında küpeyi görünce mahkemeye şikayette bulundu. Açılan dava sonucunda mahkeme, Whittakerlar'ı kedilerinin kulağını delerek küpe takmaktan 400 sterlin (yaklaşık 360 milyon TL) para cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca, çiftin, 10 yıl boyunca evlerine hayvan almalarını da yasakladı. Kendisini savunan Melanie, amacının kedinin canını yakmak olmadığını söyledi ve "Kedim küpeli daha güzel oluyordu" dedi.

Kuklaya 15 milyar
RUSYA Devlet Başkanlığı görevinden yılbaşı günü istifa ettiğini açıklayarak tüm dünyayı şaşırtan Boris Yeltsin'in ülkesinde hâlâ oldukça değerli olduğu otaya çıktı. Dün akşam düzenlenen bir açık artırmada Yeltsin'in Fransa'da imal edilen bir kuklası tam 26 bin 760 dolara (15 milyar 39 milyon) satıldı. Rus Kommersant gazetesinin haberine göre, Moskova'da bir lokantada düzenlenen ve Internetten de canlı olarak yayınlanan açık artırma, 4 bin 600 dolardan başladı ve çekişmeli sürdü. Sonunda 6 bin dolara mal olan kuklayı Farut adını kullanan biri satın aldı.

Komada doğum yaptı
BREZİLYA'NIN başkenti Rio de Janeiro'da 5 aydır koma halinde bulunan bir kadın, doğum yaptı. Doğumun gerçekleştiği hastaneden bir yetkili, 24 yaşındaki Neide Neves dos Santos'un, normalden 8 hafta önce sezaryenle Vitor adı verilen bir bebek doğurduğunu söyledi. Vücuduna bağlanan çeşitli aletlerle nefes alması sağlanan Santos, geçen yılın Ağustos ayında beyninde meydana gelen hasar yüzünden hastaneye kaldırıldı. Santos'un yapılan testler sonrasında 10 haftalık gebe olduğu ortaya çıktı.

Bomba için 10 bin tahliye
JAPONYA'NIN başkenti Tokyo'nun bir semtinde ortaya çıkarılan, 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bombanın imhası sırasında polis, 10 bin kişiyi tahliye etti. Polis, 2. Dünya Savaşı' nda Amerikan kuvvetlerince atıldığı sanılan bombanın 20 Ocak'ta Tokyo'nun kuzeydoğu kesimindeki bir alışveriş merkezinde bulunduğunu, tahliye işleminin o zaman yapılmadığını, çünkü tehlikenin, sadece bombanın etkisiz hale getirilmesi sırasında bulunduğunu bildirdi. İlk atom bombasını 2. Dünya Savaşı'nda Japonya'ya atılmıştı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır