kapat

06.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
S u p e r o n l i n e
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bahçeli: Demirel'in adaylığı ikinci aşama
"MHP, Demirel'in adaylığı için imza verir mi?" sorusuna Bahçeli'nin yanıtı: Önce 1. aşamayı geçelim sonra 2. aşamayı düşünürüz

MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli dün MHP Merkez Yürütme Kurulu ve Merkez Karar Kurulu'nda konuştu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türk siyaseti ve siyasetçisi açısından önemli bir sınav olduğunu belirten Bahçeli, seçimin partiler arasında bir güç gösterisine ve devlet yönetimini kilitleyen bir mücadeleye dönüştürülmemesini istedi.

Cumhurbaşkanı'nın görev süresiyle seçilme yönteminin ayrı ele alınmasını isteyen Bahçeli, FP ve DYP'nin Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesi ve 5+5 formülüne göre iki defa seçilebilmesini öngören Anayasa değişikliği teklifini desteklemeyeceği sinyalini verdi. Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sorulara da şu yanıtları verdi:

- Cumhurbaşkanı Demirel'in adaylığına ne dersiniz?

- Anayasa değişikliği ile adaylık konusunu birbirinden ayırıyoruz. Bir kimsenin 2 defa seçilmesine imkan tanınması gerektiğine inanıyoruz. 5+5 formülünde uzlaşılmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak Cumhurbaşkanı'nın nasıl seçileceği Anayasa'nın 102. maddesinde bellidir. Sayın Demirel aday olmak istediği takdirde, 102. maddeye göre aday gösterilmesi gerekiyor. Bunu da 16 Nisan ile 15 Mayıs tarihleri arasında görebiliriz.

- Cumhurbaşkanı Demirel'in tekrar aday olabilmesi için 110 milletvekilinin imzasına ihtiyaç var. MHP milletvekilleri de bu imzaya destek verecek mi?

- Önce birinci aşamayı geçelim, sonra ikinci aşamayı düşünürüz.

- Koalisyon ortakları olarak 5+5 dediniz. Başbakan Ecevit, Demirel'in aday gösterilmesini önerdi. Mutabık mısınız?

- Koalisyon ile Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunu birbirinden ayrı ele almak gerekir. Her parti kendi düşünce ve inançları itibariyle, değerlendirme yapacaktır. MHP'nin değerlendirmesi bu yönde olacaktır.

- Sayın Demirel'in üzerinde uzlaşmaya gidecek misiniz?

- Cumhurbaşkanlığı seçimlerini sorun haline dönüştürmemek gerekir.

- ANAP'ın aday göstermesine ne diyorsunuz?

- Bu ANAP'ın meselesidir. Bir adayları olursa, saygı duyarız.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır